Ce efect DEVASTATOR au băuturile LIGHT asupra dinţilor tăi FOTO

În cadrul unui studiu despre sănătatea dinţilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că, în timp, dependeţii de droguri şi consumatorii de sucuri light au acelaşi nivel de eroziune dentară.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 09:01

Doctorul Mohamed Bassiouny a studiat dinţii unui consumator de băuturi light, şi i-a comparat cu dinţii a doi dependeţi de droguri. Acesta a concluzionat că toţi trei prezentau un nivel similar de eroziune dentară, potrivit Huffington Post.

„Dacă priveşti imaginile cu gura unui consumator de suc light şi cea a unui consumator de metamfetamină, vei fi surprins să constaţi că eroziunea produsă este aproximativ la fel”, a declarat Doctorul Mohamed Bassiouny, profesor de reconstrucţie dentară la Kornberg School of Dentistry a Universităţii Temple, potrivit Huffington Post.

Cei trei participanți la studiu sunt o femeie de treizeci de ani care a băut doi litri de suc dietetic pe zi, timp de trei până la cinci ani, un dependent de metamfetamină în vârstă de 29 de ani, și un bărbat de 51 de ani, dependent de cocaină. Toate cele trei persoane provin din medii socio-economice similare și trăiesc în zone urbane cu apă îmbogăţită cu fluor.

Potrivit unui comunicat al Academiei de Stomatologie din SUA, cele trei persoane suferă de eroziunea severă a dinților, o afectiune cauzată de acid. Când smalţul este afectat, dinţii devin mai sensibili la carii și la alte probleme. Sucul dietetic, cocaina și metamfetamina sunt toate substanțele extrem de acide, care provoacă fisuri.