Ce efecte are de fapt o plimbare de 30 de minute pe zi

O plimbare de 30 de minute pe zi, la pas moderat către alert, te ajută să scazi nivelul de stres, să-ţi reglezi tensiunea arterială, să scazi riscul de apariţie a bolilor de inimă, dar şi să slăbeşti.

06 nov. 2015, 06:38
Ce efecte are de fapt o plimbare de 30 de minute pe zi

Mersul pe jos este exercitiul nr. 1 recomandat de catre medicul Melina B. Jampolis din Hollywood pacientilor ei, specialistul scotand in evidenta multiplele beneficii de care se poate bucura sanatatea si, implicit, silueta.

Mai mult, medicul nutritionist Melina B. Jampolis sustine ca este suficienta o plimbare de 30 de minute pe zi, la pas moderat catre alert (nu alergare), pentru a avea parte de toate beneficiile mersului pe jos.

Imbunatatirea starii de spirit
Mai toti stim: uneori este nevoie de un pahar de vin sau de o prajitura cu ciocolata pentru a „sterge”, la lasarea serii, ziua dificila si stresanta care abia a trecut din mintile noastre. Insa aceste mici obiceiuri pot produce si probleme de sanatate si pot aduce si kilograme in plus daca sunt practicate pe termen lung.

Mediul specialist in nutritie Melina B. Jampolis recomanda mai degraba o plimbare de 30 de minute pentru ca mersul regulat are capacitatea de a modifica functionarea sistemului nervos in asa fel incat sa scada efectiv intensitatea starilor de anxietate, nervi, incordare. Mai pe scurt, este dovedit stiintific ca mersul pe jos relaxeaza!

Citeşte continuarea pe Lyla.ro