Ce efecte au măștile de păr cu maioneză

Dacă ai părul foarte uscat și deteriorat, există un singur ingredient care-l ajută să se refacă și să devină din nou strălucitor și sănătos. Ne referim la maioneză, pe care trebuie să o incluzi în rutina de îngrijire a părului. Vei fi uimită de rezultate!

23 mai 2017, 08:40
Ce efecte au măștile de păr cu maioneză

Pentru ca părul să fie sănătos, mătăsos și strălucitor, foliculii de păr au nevoie de proteine și alte substanțe nutritive, și toate acestea pot fi luate din maioneză. În plus, atunci când maioneza este aplicată pe păr, are mai multe beneficii.

Stimulează creșterea firelor de păr

Prepară o mască dintr-o ceașcă de maioneză, două linguri de suc de lămâie, o lingură de apă de trandafiri și o lingură de glicerină. Amestecă cu o lingură toate ingredientele. Aplică pasta obținută pe scalp și pe păr și las-o să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Combate mătreața

Pune într-o castron o ceașcă de maioneză cu jumătate de cană de miere, două linguri de suc de lămâie, o lingură de fulgi de ovăz și una de gel de aloe vera și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obținută pe  scalp, insistând la rădăcină. Las-o să acționeze până se usucă (cel puțin 90 de minute), apoi clătește cu apă călduță.

Repară firele de păr deteriorate

Amestecă o cană de maioneză cu jumătate de cană de ulei de măsline. Aplică masca obținută pe vârfurile firelor de păr, acoperindu-le cu un strat gros. Strânge părul într-un coc și acoperă-l cu un prosop călduț. Las-o să acționeze 60 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Protejează culoarea părului

Pentru prepararea măștii care protejează culoarea părului, ai nevoie de:

– ½ de cană de maioneză

– 1 lingură de suc de lămâie

– ½ de lingură de turmeric pudră

Pune într-un castron toate ingredientele și amestecă-le. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze 20 de minute. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Cum îți schimbi culoarea părului cu ingredient naturale.

Ceaiul de busuioc protejează rinichii

Busuiocul este o plantă parfumată care a fost folosită de sute de ani în bucătărie, precum și în medicina alternativă. Pe lângă faptul că ceaiul de busuioc este foarte bun atunci când suferi de indigestie, el mai ajută și la ameliorarea durerilor de cap.

Busuiocul este bogat în uleiuri esențiale, antioxidanți și alte substanțe nutritive, făcându-l excelent pentru sănătatea ta în multe feluri. Deoarece ceaiul de busuioc este una dintre cele mai bune modalități de a profita de el, iată de ce ar trebui să bei zilnic câte o ceașcă de ceai.

Îmbunătățește sistemul respirator

Proprietățile antibacteriene, detoxificante și antiinflamatorii ale busuiocului curăță căile respiratorii, eliminând toxinele care provoacă dezvoltarea afecțiunilor. În plus, busuiocul are efect expectorant, îmbunătățește sistemul imunitar și este recomandat atunci când ești răcită sau ai gripă.

Protejează rinichii

Efectul diuretic al acestui ceai este îl face ideal pentru îmbunătățirea funcției renale, dar și pentru eliminarea fluidelor și toxinelor care se găsesc în țesuturile renale. În plus, antioxidanții săi previn distrugerile oxidative și acumularea toxinelor, reducând astfel riscul de apariție a pietrelor la rinichi și a bolilor cronice.

Previne infecțiile orale

Compușii antimicrobieni din ceaiul de busuioc constituie o barieră protectoare împotriva microbilor care cauzează infecții orale și bolile. În plus, ei curăță gura și elimină reziduurile alimentare care se pot acumula, fiind cele care permit înmulțirea bacteriilor. Este chiar un remediu în combaterea respirației urât mirositoare.

Combate durerea de cap

Ceaiul de busuioc este soluția eficientă pentru combaterea durerilor de cap. Proprietățile antiinflamatoare și calmante îmbunătățesc oxigenarea celulară și circulația sangvină. Pentru a evita durerile de cap, bea ceai de busuioc în fiecare dimineață.

Îmbunătățește digestia

Busuiocul este foarte bun pentru digestie, prevenind durerea de stomac, gazele excesive și inflamația. Prin consumul de ceai ajuți bacteriile intestine sănătoase și elimini deșeurile. În plus, este un remediu excelent pentru indigestie, deoarece ține sub control producția de acizi gastrici din stomac.

Ce se întâmplă dacă mânânci banane zilnic.