Ce este, cum ajută şi cât slăbeşti fără să te îngraşi la loc, cu dieta Montignac

Dieta Montignac este o dietă ce a fost foarte populară în anii 1990 în Europa. Alimentele necesare pentru dieta Montignac sunt împărţite în 4 categorii: carbohidraţi, lipide (incluzând grăsimi şi carne), carbohidraţi-lipide (ca de exemplu nuci) şi fibre (legume).

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 06:51
Ce este, cum ajută şi cât slăbeşti fără să te îngraşi la loc, cu dieta Montignac

Carbohidratii cu index glicemic ridicat (IG) sunt denumiti carbohidrati negativi, iar dieta Montignac recomanda ca acesti carbohidrati negativi sa nu fie consumati in combinatie cu lipide, intrucat incurajeaza depunderea excesului de grasime din alimente.

Per ansamblu, dieta Montignac este un concept nutritional menit sa-i ajute mai ales pe cei care vor sa slabeasca eficient, dar de asemenea ajuta la prevenirea unor boli, cum ar fi diabetul sau problemele cu inima. Aceasta metoda nu incurajeaza infometarea si se bazeaza pe alegerea unor combinatii de alimente sanatoase si care sa ajute la pierderea kilogramelor in plus.

Regulile pentru  dieta Montignac:

– Carbohidratii pozitivi (cu continut scazut de IgG) se consuma ca atare. Zaharul, glucoza, cartofii etc ar trebui evitati.

– Grasimile si carbohidratii nu trebuie sa fie consumati la aceeasi masa. Cand mananci grasime la o masa, asteapta 4 inainte de a consuma carbohidrati (3 ore daca ai mancat carbohidrati si vrei sa mananci grasimi).

– Alcoolul in dieta Montignac trebuie consumat in cantitati cat mai mici, fiind permis doar un pahar cu vin sau o bere la masa.

– Se recomanda consumul de cat mai multe fibre.

– Cofeina trebuie si ea redusa la un nivel cat mai mic.

– Mananca la intrevale de timp regulate, 3 mese pe zi sunt obligatorii, iar gustarile dintre mese ar trebuie evitate. De asemenea, este interzis sa mananci seara tarziu.

Continuarea si retete pentru urmarea dietei Montignac, pe Lyla.ro.