Ce este adevărat şi ce nu despre unt

Folosit la prepararea unor mâncăruri delicioase, a prăjiturilor sau consumat direct pe pâine, untul este un aliment nelipsit din alimentaţia multora dintre noi, chiar dacă are reputa'ia unui produs nesănătos.

RomaniaTV.net
07 dec. 2015, 09:30
Ce este adevărat şi ce nu despre unt

Cum există multe controverse legate de acesta, îţi spunem ce este adevărat şi ce este fals.

1. Untul îngraşă

Adevărat: În 100 g de unt se găsesc 717 calorii, ceea ce înseamnă că este un aliment neprietenos cu silueta. De aceea, este indicat să nu mănânci mai mult de o lingură de unt în fiecare zi.

Citeşte şi  Dr. Oz: Ce să mănânci înainte şi după antrenamentul la sală?

2. Untul este formad doar din grăsimi

Fals: Acest aliment este format din grăsimi, dar conţine şi vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate. Este bogat în vitamina A ( o lingură de unt asigură 11% din necesarul zilnic al acesteia), vitamina D, vitamina B12 şi vitamina K2.

Vitamina D ajută la o bună fixare a calciului în oase, în timp ce vitamina A oferă protecţie contra infecţiilor. Untul este, de asemenea, o sursă importantă de seleniu şi de calciu, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi pentru sănătatea oaselor. În unt se găseşte şi iod, ceea ce înseamnă că ajută la buna funcţionare a glandei tiroide.

Citeşte continuarea pe click!sănătate.ro