Ce este şi unde se găseşte copacul morţii. Mulţi oameni au murit după i-au mâncat fructele

Ce este şi unde se găseşte copacul morţii. Acest arbore se găsește doar în anumite zone din lume și este extrem de periculos. Oamenii de știință avertizează că orice parte a sa este toxică, inclusiv fumul produs de arderea lemnului.

04 mai 2023, 16:38
Ce este şi unde se găseşte copacul morţii. Mulţi oameni au murit după i-au mâncat fructele
Ce este şi unde se găseşte copacul morţii

Ce este şi unde se găseşte copacul morţii. Aceasta crește în Caraibe, în anumite zone din America Centrală și America de Sud. Cel mai periculos copac din lume are denumirea științifică de Hippomane mancinella.

A intrat în Cartea Recordurilor, iar specialiștii spun despre el că orice parte a acestuia poate fi fatală celui cu care intră în contact. Până și fumul generat de arderea lemnului poate fi letal oricărui om.

Citeşte şi: Arborele lui Iuda, copacul de care s-ar fi spânzurat după trădarea lui Iisus, a înflorit la Galaţi

Ce este şi unde se găseşte copacul morţii

Oamenii de știință au explicat ce se poate întâmpla și dacă doar stai sub copacul morții. Seva lui conține anumite toxine care pot ucide un om. În cazul în care cineva se adăpostește de ploaie sub Hippomane mancinella este în pericol.

Împreună cu picăturile de ploaie, pe piele va ajunge și seva otrăvitoare, iar acesta poate provoca arsuri grave. Cu atât mai periculoase sunt fructele pe care cel mai toxic copac din lume le produce.

Fructele copacului morții sunt suculente și pot păcăli pe oricine cu gustul lor dulce. Totuși, oamenii trebuie să fie foarte atenți când vine vorba de ele. Odată mâncate, provoacă dureri greu de suportat.

În plus, în decursul a câteva ore, efectul fructelor produse de copacul morții este letal. Oamenii de știință au explicat că acestea sunt cea mai mare amenințare. După ce au fost înghițite, apar simptome precum vărsături și diaree.

Acestea nu pot conduce doar la deshidratare severă, ci și la deces. Conform presei internaționale, mai mulți turiști care călătoreau din Europa au murit. Pentru că nu știau ce este fructul toxic, l-au mâncat crezând că este comestibil.

Cu toate acestea, cel mai toxic copac din lume nu este la fel de nociv pentru mediul înconjurător. Din contră, Hippomane mancinella este esențial pentru ecosistemul din zonele în care se găsește. Are rolul de a proteja habitatul de coastă de vânturi și procesul de eroziune, dezvăluie atlas-geografic.net.