Ce etnie are Diana Şoşoacă. În plin scandal de divorţ, senatoarea îşi dezvăluie originile şi spune de unde îi provine numele

Diana Iovanovici Şoşoacă este avocată şi provine dintr-o familie cu renume. Mama ei, Alice-Florescu-Bleotu, este un medic ginecolog foarte cunoscut şi îndrăgit, cu un doctorat în ştiinţe medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

01 mart. 2024, 23:33

Diana Şoşoacă este la a treia căsătorie şi are un băiat în vârstă de 22 ani şi o fată de 11 ani. Ea a declarat, anterior, că nu s-a înţeles cu foştii soţi deoarece este „insuportabilă şi autoritară”, lucruri reclamate acum şi de Silvestru Şoşoacă, de când a început scandalul între cei doi. Actualul ei soţ este chimist şi a lucrat la Combinatul Oltchim, din Râmnicu Vâlcea, timp de 18 ani.

Silvestru Şoşoacă lucrează în prezent pentru o companie ce se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Deși acesta are un venit de aproximativ 2300 lei pe luna, bărbatul deține câteva terenuri intravilane destul de scumpe, care au atras atenția publicului.

„Nu știu ce să zic, sunt destul de insuportabilă, un om foarte autoritar. Îmi place corectitudinea, detest minciuna, sunt om care dau foarte multe șanse. Dar când nu se mai poate, eu cred că e mai bine să te desparți când încă mai poți vedea o relație amicală pentru copii decât să mergi mai departe să se ajungă la abuzuri fizice și psihice.”, a declarat Diana Șoșoacă.

Numele complet al omului politic este Diana Iovanovici-Șoșoacă. Într-un interviu, aceasta a dezvăluit și care sunt originile sale.

„Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin. Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu.”, a spus aceasta.

Citeşte şi: Topul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu pe primul loc, Florin Barbu şi Grindeanu – Agricultură şi Transporturi – sunt în urcare

Omul politic a început să colaboreze cu o serie de cabinete de avocatură încă din primul an de facultate. Aceasta a absolvit un master în Dreptul afacerilor. Ulterior, a fost consilierul personal pe probleme juridice al lui Eugen Dijmărescu. Avocata a declarat că de multe ori a reprezentat persoane nevoiașe în instanțe, fără a le cere bani. De altfel, aceasta a menționat că a avut ocazia să lucreze în Canada la Ministerul Justiției, însă nu a putut renunța la țara ei. Diana Șoșoacă a mai spus că dorul de locurile natale și dorința de a-i ajuta pe români, a făcut-o să se răzgândească.

„Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de dor. Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat.”, a declarat Diana Șoșoacă.

În ceea ce privește averea avocatei, aceasta se ridică la o sumă de 133.842 lei pe care o încasează anual. Conform declarației de avere, în 2022 avocata deținea un teren de 23.000 mp, o casă, două apartamente și câteva terenuri intravilane în județul Vâlcea și Dâmbovița. Pe lângă aceste proprietăți, Diana Șoșoacă are obiecte de artă în valoare de 5.000 euro, două conturi a câte 20.000 euro și salariul de avocată din care încasează 50.000 lei.

Cu toate că și-a făcut un renume bazat pe controverse, Diana Șoșoacă are o biografie surprinzătoare. Aceasta a reușit să colaboreze cu mai multe firme de avocatură încă de pe băncile facultății și a strâns o avere impresionantă.

Citeşte şi: CTP, atac devastator: „Dihania Şoşoacă, cunoscută și sub numele de Diana Şoşoacă, își face voturi cu scrisorica, cu zbieretele alea. E agent neacoperit al Rusiei”