Topul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu pe primul loc, Florin Barbu şi Grindeanu – Agricultură şi Transporturi – sunt în urcare

Premierul Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii Florin Barbu ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna ianuarie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

29 feb. 2024, 11:35
Topul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu pe primul loc, Florin Barbu şi Grindeanu – Agricultură şi Transporturi – sunt în urcare

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă mai multe poziţii, în timp ce ministrul Educaţiei Ligia Deca coboară de pe locul 3 în decembrie, pe locul 7.

Numărul membrilor Cabinetului care au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online a scăzut de la 6 la 4, mai relevă studiul realizat în colaborare cu News.ro.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are în ianuarie 28.208 menţiuni în presa scrisă şi online, iar ministrul Agriculturii Florin Barbu ajunge, din grupul miniştrilor care aveau între 1000 şi 2000 de menţiuni în decembrie, pe locul al doilea, cu peste 6.600 de menţiuni, pe fondul protestelor agricultorilor.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă de pe locul 6 pe locul al treilea, în contextul numeroaselor apariţii cu ocazia protestelor transportatorilor

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş coboară o poziţie, faţă de luna precedentă. ajungând pe locul al patrulea.

Ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila se menţine pe locul 5, iar ministrul Energiei Sebastian Burduja coboară pe locul 6, faţă de poziţia a 4-a în top deţinută în decembrie.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu nu acceptă înarmarea agenţilor ANAF cu pistoale: „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”

După o urcare spectaculoasă în decembrie, ministrul Educaţiei Ligia Deca coboară de pe locul al treilea pe locul 7, urmată de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, care coboară şi el, însă doar o poziţie şi de ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, care părăseşte astfel eşalonul membrilor Executivului care au sub 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Lista miniştrilor care au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online este deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor în presa scrisă şi online, de ministrul Mediului Mircea Fechet, care este urmat de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, ministrul de Externe Luminţa Odobescu,  de ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Apărării Angel Tîlvăr,  ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu şi de ministrul Digitalizării Bogdan Ivan. Miniştrii Fechet, Câciu şi Ivan părăsesc astfel categoria miniştrilor cu sub 1000 de menţiuni, în care s-au regăsit în decembrie.

În luna ianuarie, patru membri ai Cabinetului Ciolacu –  ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, viceprim-ministrul Marian Neacşu, ministrul Familiei Natalia Intotero   – se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni. În decembrie, şase miniştri erau în această categorie.

Citeşte şi: George Simion a declarat în SUA că a fost arestat în România pentru promovarea adevărului. Liderul AUR, desfiinţat după vizita în America VIDEO