Ce etnie are Jorge, de fapt. Artistul a ținut ascuns detaliul. ”Și astăzi vorbim limba asta”

Jorge nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Pe numele său real, George Papagheorghe, a fost îndrăgit de către telespectatorii români foarte repede. Deja în atenția publicului de mulți ani, Jorge rămâne una dintre vocile impresionante de pe scena românească. Totuși, nu mulți știu și ce etnie are acesta. Vezi mai jos toate detaliile.

06 mart. 2024, 13:01
Ce etnie are Jorge, de fapt. Artistul a ținut ascuns detaliul. ”Și astăzi vorbim limba asta”

Jorge nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Pe numele său real, George Papagheorghe, a fost îndrăgit de către telespectatorii români foarte repede. Deja în atenția publicului de mulți ani, Jorge rămâne una dintre vocile impresionante de pe scena românească. Totuși, nu mulți știu și ce etnie are acesta.

Citește și Jorge, ELIMINAT de la Survivor All Stars 2024! La televizor se confruntă cu provocările din Dominicană, în realitate se plimbă cu familia prin Capitală

Jorge este un artist care nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind cunoscut atât pentru talentul său, cât și pentru nenumăratele apariții pe micile ecrane.

Artistul se poate lăuda cu o viață frumoasă, mai ales că are o carieră de invidiat, dar nici pe plan amoros nu o duce rău, având o familie minunată și o soție frumoasă, care îl iubește nespus.

Atât de mult, încât l-a iertat atunci când artistul a înșelat-o, lucru ce l-a recunoscut în cadrul unui podcast. Totuși, astăzi nu este vorba despre acest lucru, ci despre etnia lui Jorge, despre care nu mulți știu!

În urmă cu aproximativ doi ani, îndrăgitul artist a dezvăluit faptul că este machedon, născut în Constanța, dar provenit dintr-o familie modestă.

Acesta a declarat, atunci, că părinții lui au fost oameni de categorie mijlocie, având meserii care nu i-au adus o copilărie fără lipsuri, așa cum se presupune când vine vorba de copiii machedonilor din România.

Printre altele, Jorge a precizat faptul că a tras din greu pentru ce are în prezent și este mândru de evoluția sa.

„Sunt un machedon energic și optimist, care s-a născut la Constanţa, dar nicidecum în puf, precum observ câteo­dată că se crede despre cei care reuşesc în show business. Sunt copil de bu­getari, ambii mache­doni. Tata, profesor deengleză, mama, grefier. Ai mei nu au avut mij­loace să mă ajute în ca­rieră, de aceea am mân­cat o mulţime de pâine cu zahăr şi am dat din coa­te ani de zile ca să re­uşesc în Bucureşti.

Am învăţat că munca te ridică deasupra celor­lalţi mai mult decât ta­lentul. Pe acesta dinurmă l-am moştenit de la tata, care timp de douăzeci de ani a cântat la nunţi machedonene. Avea o trupă numită „Vlahos”, o for­maţie cu care joia, vinerea, sâmbătă şi dumini­ca a făcut întreaga Dobroge, plus Capitala, la nunţile aromânilor.

După cum se ştie, în cultura noastră, nunta e un eveniment absolut special, grandios, care ţine câteva zile şi are o mulţime de tipicuri. Iar eu eram pe acolo. Eram prezent la repetiţii, mai şi cântam câdeodată, iar la con­certe, eram deseori ajutor de împachetat şi des­pachetat instrumente. Lucru pe care, evident, îl detestam”, a mărturisit Jorge, pentru Formula-as.ro.

”Copiii mei trebuie să aibă idee de istoria noastră”

Întrebat dacă vorbește aromâna în familie, artistul a spus că încearcă să transmită tradițiile învățate de el și copiilor săi.

„Da, în copilărie vorbeam doar în aromână, cu părinţii, cu bunicii. Mai vorbim şi azi, iar fiul nostru cel mic, David (5 ani), se amuză când ne aude. I se pare ceva atât de diferit. Karina, fata mea din prima căsnicie, rupe câteva cuvinte, aşa, cât să simt că tradiţia nu se opreşte la mine, că păstrează şi copiii ceva din spiritul străbunilor.

Con­sider că e important, deşi nu sunt un om că­ruia să-i placă să privească în urmă. Chiar deloc. Din acest punct de vedere, nu sunt deloc un Rac tipic. În schimb, am as­cen­dent în Balanţă, iar zo­dia aceasta mă ca­rac­te­rizează întru totul. Nimic nu-mi place mai mult în viaţa asta decât echilibrul.

Citește și Jorge și Jador, război deschis la Survivor All Stars! Cei doi foști colegi și-au aruncat cuvinte dure: „Ești o rușine, bă!”

Revenind la întrebarea ta, sunt un familist convins, iar a ţine familia unită în­seamnă şi a-i ţine vie şi is­toria. Deci, încerc să nu las spiritul machedonean să dispară, copiii mei tre­buie să aibă idee de istoria noastră, de limbă, de obi­ceiuri”, a mai adăugat acesta pentru sursa menționată anterior.

Dacă abia acum ai aflat de etnia lui Jorge, trebuie să știi și că artistul are chiar și o piesă în limba aromană, lansată în urmă cu un an, acolo unde se pot observa clar rădăcinile sale.