Ce făcea an de an Corneliu Vadim Tudor, de 1 Decembrie. Ritualul la care nu renunța niciodată fostul șef PRM: „Pentru țara mea îmi dau viața, în clipa asta!” | EXCLUSIV

Cu fiecare ocazie în care apărea în fața camerelor, Corneliu Vadim Tudor nu ezita să vorbească despre istorie, politică și spiritul patriotic al românilor. Ca pentru orice suveranist român, ziua de 1 Decembrie, era un mare prilej de bucurie, în special pentru fostul lider PRM. 

01 dec. 2022, 10:59
Ce făcea an de an Corneliu Vadim Tudor, de 1 Decembrie. Ritualul la care nu renunța niciodată fostul șef PRM: „Pentru țara mea îmi dau viața, în clipa asta!” | EXCLUSIV

De Ziua Națională, „Tribunul” era indisponibil pentru politicieni, prieteni și chiar și pentru familie. Lidia (31 de ani), fata cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, a dezvăluit după moartea tatălui ce obișnuia să facă celebrul politician, de 1 Decembrie.

An de an, CVT era invitat la diverse manifestații organizate cu prilejul Zilei Naționale. Fostul președinte al PRM niciodată nu putea lipsi de la astfel de evenimente.

„Nu prea îl vedeam, pentru că de 1 Decembrie era al românilor”, a dezvăluit fiica cea mică a lui Vadim Tudor, pentru România TV.

Corneliu Vadim Tudor mai are o fiică, pe Eugenia, în vârstă de 26 de ani.

Celebrul politician a murit în anul 2015, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 65 de ani.

 

Cine a fost Corneliu Vadim Tudor

 

Vadim Tudor a fost președinte al Partidului România Mare în perioada 1991-2015. Din 1992 până în 2008 a fost senator, iar din 2009 până în 2014 a fost europarlamentar.

Celebrul politician cu expertiză în filozofie, istorie și teologie a candidat în repetate rânduri la alegerile prezidențiale. În 1996 s-a clasat pe locul 5, iar în anul 2000 a ajuns în turul al doilea, când a fost învins de Ion Iliescu. El a mai candidat apoi în 2004, 2009 și 2014.

Cel mai bun rezultat l-a obținut în 2000, 28,34% în primul tur, 33,17% în turul secund și cel mai slab în 2014, când s-a clasat pe locul 7, cu 3,68%.

De-a lungul timpului, Corneliu Vadim Tudor s-a remarcat prin discursurile sale patriotice, cultura generală, memoria excepțională, dar și prin diverse tensiuni televizate cu politicieni sau personaje mondene.

„Vor dispărea milioane de români din țara asta, se depopulează mai rău ca pe timpul marilor migrații!

(…) Numai eu pot salva această țară, numai eu sunt un om fără pată. Spuneți-mi mie ce-am furat eu! Pentru țara mea îmi dau viața, în clipa asta!”, declara Vadim Tudor, în 2014, la TVR, în timpul campaniei electorale.