Ce făcea Donald Trump în momentul în care Joe Biden era anunţat câştigătorul alegerilor din SUA

Donald Trump, președintele american în exercițiu, se afla pe terenul de golf al  Trump National Golf Club din Sterling, Virginia, în timp ce contracandidatul său era anunțat câștigător al alegerilor de către media.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 06:48

Donald Trump a fost surprins în timp ce poza alături de o mireasă și domnișoarele sale de onoare. Acesta tocmai ce coborâse din căruciorul de golf și se afla în drum spre casa clubului. Trump a zâmbit și nu a fost întrebat de rezultatul alegerilor, deși toate televiziunile îl anunțau câștigător pe Joe Biden.

Citește și: Echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţe în Arizona pentru voturi anulate incorect

Este cea de-a 410-a zi petrecută de Trump la una dintre proprietățile sale, de la preluarea mandatului, acum 4 ani. De asemenea, este a 299-a zi pe care a petrecut-o la un club de golf, conform numărătorii făcute de CNN.

Pe baza proiecțiilor făcute de televiziuni, Biden are 273 de voturi electorale, în condițiile în care are nevoie de 270 pentru a fi ales președinte.

Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA

Joe Biden a revendicat victoria alegerilor prezidenţiale din SUA. Biden a reuşit să-l învingă pe Donald Trump într-un stat-cheie, devenind, astfel, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

Biden a reuşit să câştige după victoria înregistrată în statul în care s-a născut, Pennsylvania, cu 12,8 milioane de locuitori. Astfel, a obţinut peste 270 de electori de care avea nevoie să câştige.