Echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţe în Arizona pentru voturi anulate incorect

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat faptul că au intentat acțiune în justiție în Arizona, acuzând faptul că au fost anulate în mod incorect voturi exprimate de unii alegători la scrutinul prezidențial, conform Reuters.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 05:58
Echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţe în Arizona pentru voturi anulate incorect

Plângerea, depusă la Curtea Superioară a comitatului Maricopa, a invocat faptul că personalul biroului electoral din secţiile de votare le-a cerut unor alegători să apese un buton după ce aparatul de vot a detectat un „vot în plus”.

Citește și: Alegeri prezidenţiale în SUA. Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”

Echipa de campania a lui Donald Trump susține că decizia nu ține cont de preferințele votanților și afirmă că în ziua alegerilor au fost folosite aparate noi de vot. Avocaţii sugerează că aceste voturi s-ar putea dovedi „hotărâtoare” în stabilirea rezultatului final al alegerilor în acest stat.

Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA

Joe Biden a revendicat victoria alegerilor prezidenţiale din SUA. Biden a reuşit să-l învingă pe Donald Trump într-un stat-cheie, devenind, astfel, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.