Ce facem când avem tensiunea mare. Sfaturi pe care toţi ar trebui să le urmăm

Tensiunea ridicată provoacă probleme foarte grave, iar un studiu ne avertizează că 12.8% din totalul deceselor la nivel mondial survin din cauza problemelor de tensiune.Iată sfaturi pentru prevenirea acestor probleme.

03 sept. 2015, 08:55
Ce facem când avem tensiunea mare. Sfaturi pe care toţi ar trebui să le urmăm

Tensiunea ridicată provoacă probleme foarte grave, iar un studiu ne avertizează că 12.8% din totalul deceselor la nivel mondial survin din cauza problemelor de tensiune. Tensiunea ridicată poate duce la infarct, atac cerebral, anevrisme sau blocaj renal. Mai rău este că 65% dintre persoanele sub 40 de ani nici nu știu că au tensiune mare, iar procentul persoanelor peste 50 de ani este de 50%.

Dacă riști să dezvolți probleme legate de tensiune, mai ales la tinerețe, nu este o idee prea strălucită să începi un tratament medicamentos, deoarece acesta dă efecte secundare neplăcute, precum insomnii, crampe, confuzie. Astfel că, tensiunea mare poate fi ținută sub control fără probleme, asta dacă urmezi câteva sfaturi.

Ce facem când avem tensiunea mare – consumul de potasiu ajută la controlul tensiunii arteriale

Potasiul este de mare ajutor atunci când ai probleme cu tensiunea arterială, așadar trebuie să te îngrijești să consumi între 2.000 și 4.000 mg de potasiu pe zi. Alimente bogate în potasiu sunt: roșii, pepene, fasole, mazăre, cartofi dulci, suc natural de portocale, prune și stafide uscate.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro