Ce faci atunci când se descarcă complet bateria la mașină. Toți șoferii trebuie să știe asta

Șoferilor li s-a întâmplat cel puțin o dată să li se descarce bateria la mașină. Mai jos vă aratăm cum trebuie să procedați în acest caz.

18 nov. 2022, 19:14
Ce faci atunci când se descarcă complet bateria la mașină. Toți șoferii trebuie să știe asta

Șoferilor li s-a întâmplat cel puțin o dată să li se descarce bateria la mașină. Nu este un motiv de panică, însă este bine să știți câteva lucruri esențiale pentru a putea depăși acest mic incident. Bateria joacă un rol important în pornirea mașinii. Ulterior funcția furnizării curentului către consumatori este preluată de alternator.

Cazurile în care se poate descărca bateria

Unul dintre cele mai întâlnite cazuri este atunci când alternatotul este defect. Fiind stricat acesta nu mai poate menține bateria încărcată. De asemenea un alt caz în care bateria mașinii se poate descărca este dacă uitați ceva aprins, după ce ați încuiat mașina. În acest caz, o staționare prelungită îți poate goli bateria de curent și astfel nu vei mai putea porni motorul. Este foarte important de știut că reali consumatori ai bateriei sunt cei ascunși dacă îi putem numi așa. În acest caz, există un scurt-circuit undeva în instalația electrică a mașinii, pe care doar cei de la un service specializat îl poate remedia.

Un truc la îndemâna oricui prin care poți remedeia problema bateriei descărcate este încarcarea pe redresor. În cazul în care nu aveți un redresor nu este nicio problemă și asta pentru că puteți lua curent de la o altă mașină, însă trebuie să știi că dacă procedezi așa bateria nu se va încărca 100%.

La trei ani specialiștii recomandă să schimbi bateria pentru că la fel ca și în cazul altor obeicte, aceasta se uzează.

Citește și: Cristiano Ronaldo, făcut praf de antrenorul Erik ten Hag: „Nu vrea să accepte că e bătrân! Nu poate performa la nivel înalt. El e principala problemă la echipă”

Cum putem verifica daca o baterie mai este bună

Unul dintre lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când verificăm dacă o baterie mai este bună este să fim atenți să nu ajungem în sezonul rece pentru că acestea sunt mai predispuse să cedeze. De asemenea, bateriile nu necesită întreținere, însă ceea ce poți să-i faci pentru a prelungi viața este să-i verifici tensiunea. O altă metodă constă în verificarea  densității lichidului cu un hidrometru.

Citește și: Tatăl lui Theo Rose a confirmat că fiica sa este gravidă. „Pe noi ne-a anunţat încă de la începutul lunii noiembrie. Voi fi cel mai fericit bunic!”