Ce faci dacă nu locuieşti la adresa din buletin şi te opreşte poliţia. Ce spune ministrul Vela

Potrivit noii Ordonanțe Militare intrate în vigoare sunt foarte multe situații lăsate fără explicații sau proceduri exacte, așa cum, de exemplu, este situația în care nu locuiești la adresa din buletin și te oprește poliția pe stradă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 14:02
Ce faci dacă nu locuieşti la adresa din buletin şi te opreşte poliţia. Ce spune ministrul Vela

Ordonanța Militară nr. 3 a fost publicată în Monitorul Oficial în seara de marți spre miercuri și va intra în vigoare de astăzi, 25 martie 2020. Aceasta prevede măsuri noi și mai stricte pentru combaterea COVID-19 în România.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi, numărul deceselor a ajuns la 18

Pentru că măsurile impuse prin prima Ordonanță Militară emisă pe 21 martie, nu au fost respectate de către populație, Guvernul a fost obligat să anunțe Ordonanța militară 3, cu reguli mult mai stricte și pedepse mai aspre, dacă aceasta nu va fi respectată.

Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei. Măsura se aplică de pe 25 martie, ora 12.00”a precizat Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Vela, a dat explicații cu privire la o astfel de siutație, tocmai în ideea de a elimina orice fel de probleme, în cazul în care suntem opriți pe stradă de organele de poliție.

Dacă nu locuiești la adresa din buletin, la domiciliul de acolo, dai o declarație pe propria răspundere cum că stai acolo și este în regulă. Nu suntem absurzi. Toate aceste declarații se centralizează, nu trebuie să le aveți mereu la dumneavoastră, câte una pentru fiecare situație, le puteți avea pe pe telefon.”, a declarat ministrul Marcel Vela la Digi 24.

Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat joi, într-o discuţie cu primarul general Gabriela Firea, că peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus. Medicul a explicat că pentru acest proiect are şi acceptul noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat că este vorba despre „un screening sistematic pentru stabilirea circulaţiei noului coronavirus la nivelul populaţiei din Bucureşti„.

„Pentru această populaţie de două milioane de locuitori avem nevoie să testăm 9.558 de persoane. Această testare incumbă anumite riscuri prin faptul că nu toţi vor fi acasă, unii nu vor fi acasă, nu vor dori să fie testaţi. Ca atare, prin corecţie de 10 la sută se ajunge la 10.514 persoane care trebuie să fie evaluate”, a precizat dr. Adrian Streinu Cercel.

Oamenii vor fi informaţi de către preşedinţii asociaţiilor de locatari şi de Poliţia de proximitate despre momentul în care vor fi testaţi.

„Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor şi trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească. Ca să nu se îmbolnăvească, trebuie să ştim pe unde circulă acest virus în momentul de faţă şi pe unde a circulat” , a spus Cercel.