Ce fel de ouă se vând în magazinele Lidl? Mulți români nu știu acest detaliu surprinzător

Cei mai mulți dintre români nu știu ce fel de ouă cumpără. Magazinele Lidl au luat o decizie uriașă cu privire la tipul de ouă pe care îl comercializează. Cum vor fi afectați clienții?

14 mart. 2023, 21:10
Ce fel de ouă se vând în magazinele Lidl? Mulți români nu știu acest detaliu surprinzător

Majoritatea cliențiilor Lidl nu știu acest detaliu. Reprezentanții celebrului lanț de magazine au anunțat, de curând, că au fost eliminate ouăle care provin de la găinile crescute în baterii. Așadar, de acum pe rafturile hypermarket-ului clienții vor putea alege doar ouăle provenite de la găini care au fost crescute în hale, la sol, în sistem free range și în sistem ecologic.

Citește și: Unelte de grădină utile tuturor celor care stau la curte, în oferta Lidl din săptămâna 13 – 19 martie

Lidl România a retras de pe rafturi ouăle provenite de la găini crescute în baterii, însă au fost eliminate și din rețetele produselor cumpărate de la furnizorii români care au în componența lor ouă.

Ce fel de ouă se vând la Lidl?

Încă din mai 2016, Lidl a eliminat din oferta sa ouăle proaspete din categoria 3 (provenite de la găini crescute în baterii). Totodată, la finalul anului 2017 retailerul a adus o nouă îmbunătățire a sortimentului său. Concret, toate produsele Lidl România dezvoltate în plan local care conțin ouă sunt realizate cu:

  • ouă categoria 2, cele care provin de la găini crescute în hale, la sol.
  • ouă categoria 1 – în sistem free range, cu acces în aer liber pe tot parcursul zilei.
  • ouă categoria 0 – ouă ecologice, produse de găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făină proteică de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici.

Lidl România

a demarat un studiu național care viza gradul de informare al românilor cu privire la cifrele înscrise pe ouăle din comerț, tocmai pentru a atrage atenția asupra consumului de ouă provenite de la găino crescute într-un mod responsabil.

Studiul respectiv a arătat că numai 25% dintre români acordă atenție cifrelor însemnate pe ouăle din magazine. Totodată, statistica a mai demonstrat faptul că doar 39% dintre români asociază cifrele înscrise pe ouă cu modalitatea în care au fost crescute găinile de la care provin. Pe de altă parte, cei mai mulți consumatori le asociază cu termenul de valabilitate, iar 41% cu data la care au fost produse. În prezent, doar 2 din 10 români cunosc toate categoriile de ouă, care sunt 4 la număr.

Potrivit experților, cele mai potrivite ouă pentru consum sunt cele din categoria 1, în proporție de 49%, urmate de cele ecologice, în proporție de 33%.

Citește și: ZILE LIBERE: Veşti proaste pentru angajaţii din România care aşteptau săptămână de 4 zile. De ce nu va fi vinerea liberă