Ce final trist de carieră! Presa din întreaga lume o terfeleşte pe Simona Halep! Cele mai mari publicaţii o acuză dur

“Şoc în luma tenisului”, este expresia folosită aproape la unison de presa internaţională după ce fostul lider WTA Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă şi suspendată provizoriu din toate competiţiile.

22 oct. 2022, 08:55
Ce final trist de carieră! Presa din întreaga lume o terfeleşte pe Simona Halep! Cele mai mari publicaţii o acuză dur

“Simona Halep, de două ori campioană de grand slam, a picat un test andidoping la US Open”, scrie The Guardian. “Halep, care a câştigat French Open în 2018 şi Wimbledon anul următor, este cea mai importantă jucătoare de tenis depistată pozitiv după Maria Şarapova, testată în urmă cu şase ani”, adaugă The Guardian.

“Halep suspendată pentru dopaj: A luat substanţe interzise la US Open”, a titrat Gazzetta dello Sport, adăugând: “Şoc în lumea tenisului. WTA a confirmat că Simona Halep, 31 de ani, a fost suspendată pentru dopaj”.

“Halep suspendată”, a scris şi L’Equipe, precizând că sportiva spune că este nevinovată. Jurnalul menţionează că românca a câştigat în august turneul de la Toronto şi că la US Open a fost eliminată în primul tur de o sportivă venită din calificări.

Citeşte şi Sorana Cîrstea, prima jucătoare din România care reacţionează după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: „Deşi nu suntem cele mai bune prietene, o cunosc pe Simona de zeci de ani”

La rândul său, cotidianul spaniol Marca a notat: “Simona Halep, pozitivă la testul antidoping. Substanţa găsită este Roxadustat, asimilată categoriei EPO de către Agenţia Mondială Antidoping şi care îmbunătăţeşte oxigenarea sângelui”.

„Campioana de la Wimbledon 2019, Simona Halep, pică un test de droguri pentru Roxadustat”, a titrat şi Daily Mail, care vorbeşte despre cea mai mare controversă asupra drogurilor, în tenis, de la saga Mariei Șarapova, însă publicaţia acordă un spaţiu generos şi apărării româncei.

Citeşte şi CTP este de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Ăsta nu e drog. În fişa lui găsiţi nişte reacţii adverse de vi se face părul măciucă”