Sorana Cîrstea, prima jucătoare din România care reacţionează după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: „Deşi nu suntem cele mai bune prietene, o cunosc pe Simona de zeci de ani”

Simona Halep a anunţat, vineri, în social media, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, roxadustat, în urma unui test efectuat în timpul turneului US Open, de la care jucătoarea din România a fost eliminată încă din primul tur.

21 oct. 2022, 23:46
Sorana Cîrstea, prima jucătoare din România care reacţionează după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: „Deşi nu suntem cele mai bune prietene, o cunosc pe Simona de zeci de ani”

Ilie Năstase şi Cristian Tudor Popescu au fost primele persoane publice din România care au sărit în apărarea fostului număr 1 mondial, amândoi fiind de părere că Simona Halep nu ar fi avut nevoie să apeleze la substanţe care să-i îmbunătăţească performanţele, mai ales în acest punct al carierei sale.

Fostul tenismen Andrei Pavel a declarat, la rândul său, că speră ca Simona Halep să fie puternică şi să treacă peste situaţia dificilă în care se află acum, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

“M-am uitat pe discursul ei, e şocant, totul este foarte şocant, m-am uitat pe ce a scris ea, am căutat şi de substanţa aia de care nu am auzit niciodată. Produce globule roşii, nu ştiu ce să spun. Nu m-am gândit niciodată că o să fie testată pozitiv, că o să ia substanţe. Am lucrat cu ea, o cunosc. Trece printr-o perioadă foarte grea şi chestia asta nu e ceva pozitiv. Sper să fie puternică să treacă peste asta. Niciodată nu m-am gândit că este un sportiv sau o persoană care să folosească asemenea lucruri şi doresc să nu fie o pată neagră pe cariera ei. Sper să iasă cu capul sus din chestia ăsta, şi din divorţ. E greu să faci un comentariu la toată chestia asta” a spus Andrei Pavel.

Citeşte şi: Reacția lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul soț al sportivei este șocat

Prima jucătoare care a vorbit despre ştirea care a făcut rapid înconjurul planetei a fost Sorana Cîrstea, fostă colegă cu Simona Halep în echipa de Fed Cup a României.

„Deşi nu suntem cele mai bune prietene, o cunosc pe Simona destul de bine, de zeci de ani, ca să cred cu tărie că niciodată nu ar atinge, de bună voie şi cu bună credinţă, vreo substanţă dopantă. Tenisul reprezintă spiritul fair_play-ului şi lasă deoparte rivalităţile. Este o mare jucătoare, care cred că a câştigat prin propriile merite.

Sper din tot sufletul că va lupta pentru a face lumină în ce priveşte acest caz, pentru ea şi pentru sportul pe care îl iubim.

WADA este o instituţie foarte profesionistă, care o va ajuta să elucideze acest caz.”, a scris Sorana pe Instagram.

Citeşte şi: Christoph Daum, fostul selecţioner al României, diagnosticat cu cancer: „Sunt un luptător şi voi înfrunta această provocare cu optimism şi din toate puterile”