Ce flori să nu oferiți NICIODATĂ de 8 Martie. Greșeala pe care o fac mulți fără să știe

Ziua de 8 Martie este recunoscută internațional ca fiind Ziua Femeii sau Ziua Mamei, motiv pentru care, pe lângă cadouri, doamnele și domnișoarele din lume primesc flori. Iată ce plante nu ar trebui să dăruiești niciodată în această zi! Sigur nu știai că nu se face asta.

08 mart. 2024, 22:00
Ce flori să nu oferiți NICIODATĂ de 8 Martie. Greșeala pe care o fac mulți fără să știe
Ce flori să nu oferiți NICIODATĂ de 8 Martie. Greșeala pe care o fac mulți fără să știe

Florăriile sunt luate cu asalt la începutul lunii martie, grație Mărțișorului dar mai ales Zilei Femeii, sărbătorită la nivel internațional pe data de 8 martie. Totuși, un lucru neștiut chair de toată lumea este faptul că nu orice floare poate fi oferită în dar în această zi.

Citește și: Idei de cadouri pentru 8 MARTIE, Ziua Internațională a Femeii. Cadoul ideal pentru cei ce vor să le impresioneze pe doamnele și domnișoarele din viața lor

Ce flori să nu oferiți NICIODATĂ de 8 Martie

Vânzările explodează la început de martie, spre marea bucurie a comercianților de flori. Însă dacă credeți că nu contează neapărat ce flori dăruiți de 8 Martie, trebuie să știți că unele au o însemnătate unică. Chiar dacă se crede că gestul contează, pentru a evita o situație nu tocmai comodă atât pentru cei care dăruiesc, cât și pentru cei care primesc flori, este bine de știut ce nu se oferă deloc în această zi.

În ultima perioadă, atât în florăriii, cât și în magazine de tot felul, au apărut flori pictate manual, iar unii ar fi tentați să le ofere de 8 Martie pentru că arată diferit față de alte flori și sunt cumva unice. Din păcate, ele pot fi considerate „ieftine”, tocmai din cauza vopselei folosite ce nu rezistă foarte mult, astfel că gestul frumos poate fi eclipsat chiar de faptul că nimeni nu se pot bucura prea mult de darul oferit.

Pe lângă aceste flori pictate, specialiștii recomandă să nu dăruim niciodată de 8 Martie garoafe roșii, ele fiind asociate mai degrabă cu înmormântările, și nu cu evenimentele fericite. Din același considerent, este important să vă asigurați că florile sunt în număr impar. Numerele pare sunt și ele asociate înmormântărilor.

De asemenea, sunt de evitat florile din plastic. Cel mai adesea, ele sunt folosite doar în scop decorativ și par un cadou impersonal. D eavitat sunt și florile galbene. În popor, această culoare este asociată cu gelozia și cu alte sentimente nu tocmai nobile.

Și dacă am vorbit despre ce ar trebui să evitați în materie de flori pentru ziua de 8 Martie, iată și câteva recomandări de flori care sigur vor impresiona. Printre florile ce se doresc a fi dăruite în această zi în care este celebrată Femeia se numără trandafirii, crinii, bujorii și orhideele. Trandafirii roșii sau roz sunt recomandați a fi dăruiți iubitelor sau soțiilor, dar dacă vreți să le oferiți unor prietene sau colege, încercați să le evitați dacă nu aveți intenții romantice. În cazul în care florile sunt pentru mamă, soră sau cea mai bună prietenă, crinii și crizantemele sunt recomandările specialiștilor.

Citește și: Ce se sărbătorește, de fapt, pe data de 8 martie? Ziua Femeii sau Ziua Mamei?