Ce haine trebuie să eviți să îmbraci de Sfinții Mihail și Gavril. Ce este recomandat să porți să îți meargă bine tot anul

În fiecare an pe data de 8 noiembrie creștinii ortodocși și greco catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril. Pe lângă multe alte datini care se învârt în jurul acestei sărbători este bine să știm ce haine să evităm pentru a ne merge bine tot anul.

07 nov. 2022, 22:08
Ce haine trebuie să eviți să îmbraci de Sfinții Mihail și Gavril. Ce este recomandat să porți să îți meargă bine tot anul

În fiecare an pe data de 8 noiembrie creștinii ortodocși și greco catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril. Aceasta sărbătoare este marcată în calendar cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că este o sărbătoare foarte importantă.

Ce haine să nu porți în această zi

Puțini sunt cei care știu că vestimentația pe care o purtăm în această zi ne ajuită să avem noroc tot anul. O tradiție din bătrâni spune că nu este bine să te îmbraci în negru pentru că ai să atragi doar emoții negative. Foarte important este să porți în portofel o iconiță cu cei doi arhangheli și vei fi ferit de tot ce este rău.

La noi în țară, peste 1.3 milioane de români se numesc Mihail, Gavril sau derivate ale Sfinților. Sfinții Mihail și Gavril reprezintă de asemenea un moment de reculegere pentru cei decedați. În această zi este bine să dăm de pomană pentru sufletele celor plecați dintre noi.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mihail și Gavril

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste numele). Sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti. O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rosteste numele). Arhanghele Mihail, tu esti capetenia cetelor ingeresti. Esti voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor. Fii mie pazitor, ajutator la nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni.

Izbaveste-ma, mare Arhanghel, de toate inselaciunile viclene ale diavolului. Si auzi-ma pe mine, pacatosul (se rosteste numele celui care se roaga). Ma rog tie si chem numele tau cel sfant. Grabeste-te spre ajutorul meu si auzi rugaciunea mea!

Sfintilor Arhangheli, rugati-va pentru noi!

Pe toti cei ce-mi stau impotriva biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli.

Apara-ma de cutremure, de potop, de razboaie, de orice rau si izbaveste-ma de cel viclean, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Citește și: Adrian Corduneanu, mesaj profund după ce a fost eliberat din închisoare: „Nu renunța la prietenii care te-au vândut, angajează-i ca vânzători”

Citește și: Cum scazi factura la curent. Aparatele din casă care consumă cel mai mult