Ce hoție! USR a furat poza cu Messi și Cristiano Ronaldo fără drepturi de autor ca să faca o „glumă” despre PSD și PNL! Postarea penibilă le-a explodat în față: „PSD si PNL chiar sunt Messi și Cristiano Ronaldo pe lângă ei”

Dacă USR ar fi o echipă de fotbal probabil ar fi fost F.C. Avântul Prăbușirea, iar dacă ar fi fost un fotbalist probabil ar fi fost Claudiu Răducanu, când locuia într-un "bloc notes". Am început acest articol cu doua glume proaste pentru a vă ajuta să intelegeti cât de amuzant a fost demersul partidului USR de astăzi, când au încercat să facă o "mema" cu poza cu Cristiano Ronaldo și Messi.

21 nov. 2022, 20:41
Ce hoție! USR a furat poza cu Messi și Cristiano Ronaldo fără drepturi de autor ca să faca o „glumă” despre PSD și PNL! Postarea penibilă le-a explodat în față: „PSD si PNL chiar sunt Messi și Cristiano Ronaldo pe lângă ei”

Imaginea extrem de virală cu zeci de milioane de aprecieri pe Instagram a fost folosită pe pagina de Facebook a partidului fără acordul fotografei Annie Leibovitz, fără acordul Louis Vuitton și mai mult ca sigur fără acordul fotbaliștilor, că doar nu-l suna Cătălin Drulă pe Messi fix acum cand e în Quatar la Campionatul Mondial să-i ceara voie să-i foloseasca poza.

Citește și Cristiano Ronaldo, făcut praf de antrenorul Erik ten Hag: „Nu vrea să accepte că e bătrân! Nu poate performa la nivel înalt. El e principala problemă la echipă”

Postarea cu poza luată fără drepturi de autor și folosită fără acordul proprietarului a fost transformată în ceea ce s-a dorit o glumă. Fără să-și dea seama, politicienii de la USR au încercat să facă „misto” de PSD si PNL dar le-a iesit fix pe dos. Au comparat partidele de guvernare cu cei mai mari doi fotbaliști ai timpurilor noastre, obținând astfel fix efectul opus la ceea ce și-au dorit, și au încercat o glumița demnă de un oracol al unui tocilar de clasa a 7-a.

Așa cum poziția USR și a președintelui Cătălin Drula vis a vis de bonusurile salariale ale primaritei Clotilde Armand acordate ilegal a fost că ANI „n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună” probabil același rationament s-a aplicat și aici. Nu s-au mai încurcat nimeni de la USR cu câteva zeci de milioane de like-uri la o poza care va intra în istorie și au luat-o ca și cum le apartine.

Deși postarea a circulat pe mai multe grupuri, cel mai vehement critic al USR a fost chiar un fost membru de partid, Alex Tocilescu care a postat pe pagina lui de Facebook mai multe comanterii critice la adresa furtului intelectual realizat de USR.

„M-am săturat să fiu neplăcut cu USRul, but still: nu e ok (nici moral, nici legal) să folosești poze luate de pe net și să scrii în comentarii, ca ultimul prost, „sursa foto blablabla”. Ești un partid politic? Plătești pentru toate materialele media pe care le folosești, și dacă n-ai 5 milioane de euro sau cât o fi o poză cu Messi și Ronaldo, făcută de Annie Leibovitz, ia-ți una de 10 dolari de pe stock.” a fost postarea omului de publicitate Alex Tocilescu.

„Ca să ne înțelegem: compania Louis Vuitton a plătit-o pe Annie Leibovitz să le facă o poză lui Ronaldo și Messi (evident plătiți și ei pentru asta). Proprietarul pozei respective este compania Louis Vuitton. Există cazuri de fair use (un om random pe net) sau editorial use (ilustrarea unui articol de presă) în care poza poate fi folosită. Folosirea ei de către un partid politic nu se încadrează aici; USR se folosește atât de fotografia care nu îi aparține cât și de imaginea neplătită a doi fotbaliști celebri” a mai adaugat acesta.

Cum a fost realizată fotografia pe care cei de la USR au furat-o

Fotorgafia în care Messi și Cristiano Rondaldo sunt surprinși în timp ce stau extrem de concentrați în fața unei table de șah este realizată Annie Leibovitz, celebra portretistă a vedetelor.

Nu se știe cu exactitate când a fost realizată, cert este faptul că pe data de 19 noiembrie, fotografia a apărut pe conturile de socializare ale celor două megastaruri și în mai puțin de două ore au strâns peste 5 milioane de aprecieri.

Fotografia care acum are peste 61 de milioane de like-uri pe rețelele de socializare este considerată fotografia secolului și este a treia cea mai apreciată imagine din istoria Instagram

Aceasta este de fapt o reclamă realizată pentru marele brand Louis Vuiton, iar cele două mega-staruri, care până acum câțiva ani au format unul dintre cele mai puternice cupluri de adversari din istoria sportului, joacă șah pe o valiză realizată de celebrul brand de lux.

Când s-a mai făcut USR-ul de râs cu meme pe internet: Fii Drulău!

Nu este pentru prima dată când cei de la USR fac o campanie de denigrare cu meme-uri pe internet.

De-a lungul timpului, USR a dezvoltat o mare pasiune pentru meme-urile politice cu care s-au făcut de râs pe internet în încercarea de a-i ironiza pe adversarii din celelalte partide însă, ca și de această dată, au eșuat.

Însă și atunci când au vrut să folosească meme-urile cu scopul de a se promova, cei de la USR au dat-o în bară. Unul dintre meme-urile cu care cei de la USR s-au făcut de râs este cel în care apare  Cătălin Drulă într-un corp de câine având mesajul: ”Fii drulău!”

Citește și Inevitabilul s-a produs: Manchester United a anunțat concedierea lui Cristiano Ronaldo. Mesaj OFICIAL din partea clubului britanic