Ce i-ar spune Florin Piersic lui Vladimir Putin dacă s-ar întâlni faţă în faţă: „Păcat că nu mă trimiteţi ambasador în Rusia: Uite care-i chestia, bătrâne, ai cam exagerat!”

Florin Piersic are o relaţie aparte cu Rusia, cu toate astea dezaprobă atrocităţile comise de Putin. Marele actor este cunoscptor al limbii ruse şi a avut prilejul să filmeze pe acele meleaguri.

29 sept. 2022, 12:11
Ce i-ar spune Florin Piersic lui Vladimir Putin dacă s-ar întâlni faţă în faţă: „Păcat că nu mă trimiteţi ambasador în Rusia: Uite care-i chestia, bătrâne, ai cam exagerat!”

Florin Piersic a reuşit să se facă iubit de actorii ruşi prin faptul că le recita din poetul rus Konstantin Simonov. Despre războiul declanşat de Putin, actorul îl dezaprobă total. Este de părere că Putin a exagerat, căci a omorât copii şi femei şi a pus la pământ multe clădiri.

Ce i-ar spune Florin Piersic lui Vladimir Putin dacă s-ar întâlni faţă în faţă

E frumoasă limba rusă. Afară de unul singur care nu trebuie să vorbească, dar nu-i mai spun numele, că e a treia oară când îl pomenesc. Treaba lui, asta e… Nu-i treaba lui, e treaba noastră, dar păcat că nu mă trimiteți ambasador acolo ca să-i explic lui nea Vasile ăsta, cum îl cheamă, Putin: ‘uite care e chestia bătrâne –  vreau să-ți spun o chestie, ai cam exagerat cu asta, ai omorât copii, ai omorât femei, clădiri le-ai pus la pământ„, a spus Florin Piersic în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

Secretul minţii agere

La 86 de ani, Florin Piersic nu doar că este de o luciditate nemaipomenită, dar are în continuare o memorie fantastică. Spune că are gene bune, dar se şi îngrijeşte. Când se deplasează cu maşina, nu ascultă radioul, ci preferă să recite poezii sau monologuri – secret învăţat de la Radu Beligan – sau să redea texte din rolurile pe care le joacă.

Citeste si Saveta Bogdan, reacţie neaşteptată despre bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghe: „Eu i-aș zice ei să se liniștească”

„Nu fac nimica. Eu cred că toată chestia asta este din gene, de la părinți. Aşa a fost mama mea, tatăl meu, am moștenit probabil de la ei, ceva. Arăt ca un om oarecare. Sigur că m-am schimbat. Toţi îmbătrânim, dar nu îmi e drag să stau să mă uit în oglindă că am mai îmbătrânit. Mă aranjez, recunosc. Vreau să arat mai bine. Eu nu cunosc un actor să fi avut grijă de el cum a avut George Motoi, soţul Cezarei Dafinescu. El se îngrijea extraordinar.

Eu, de exemplu, nu conduc maşina şi aud radio sau o casetă. Nu domne’! Eu spun poezie sau momente din roluri ale mele. Monolog din Dulcea Pasăre din Orfeu în Infern, momente din spectacole care m-au marcat pe mine. Spun monoloage. Beligan mi-a spus că asta este o gimnastică a minţii. Eu am căutat mereu poezii pe care nu le-a auzit nimeni şi ele m-au tot îmbogățit şi eu nu vreau să le pierd”, a spus Florin Piersic. Actorul a povestit o întâmplare avută cu maestrul Beligan atunci când i-a cerut sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei”, a mai spus Florin Piersic în emisiunea Sinteza Zilei.

Citeste si Mesajele halucinante pe care preotul Visarion Alexa i le-a trimis unei enoriaşe care dăduse bir cu fugiţii de la Biserică, după ce părintele îi făcuse avansuri: „Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc, nu ar trebui, dar mi-e tare dor de tine”