Mesajele halucinante pe care preotul Visarion Alexa i le-a trimis unei enoriaşe care dăduse bir cu fugiţii de la Biserică, după ce părintele îi făcuse avansuri: „Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc, nu ar trebui, dar mi-e tare dor de tine”

Ziua şi dezvăluirea despre preotul Visarion Alexa. Încă o femeie povestește că părintele i-a făcut avansuri, ba chiar a încercat să o sărute. Enoriaşa îşi susţine afirmaţiile cu capturi din conversaţiile cu părintele.

29 sept. 2022, 08:59
Mesajele halucinante pe care preotul Visarion Alexa i le-a trimis unei enoriaşe care dăduse bir cu fugiţii de la Biserică, după ce părintele îi făcuse avansuri: „Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc, nu ar trebui, dar mi-e tare dor de tine”

Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru abuz sexual, ar fi trebuit să se prezinte, miercuri, la Parchetul General pentru o percheziție informatică. Procurorii vor să recupereze din telefonul preotului discuțiile purtate cu victimele care au depus plângere. Pentru că avocatul duhovnicului nu a putut ajunge, Visarion Alexa nu s-a prezentat la Parchet.

În 2016, preotul Alexa îşi pierduse minţile după o tânără. Îi trimitea mesaje în care îi spunea acest lucru, mai exact, îi spunea că se gândeşte la ea nonstop şi că simte că este atât de îndrăgostit de ea încât ar putea face ce vrea din el.

Sunt ca plastilina în mâinile tale„, îi scrie părintele tinerei.

Mesajele halucinante pe care preotul Visarion Alexa i le-a trimis unei enoriaşe care dăduse bir cu fugiţii de la Biserică: „Te iubesc, nu ar trebui, dar mi-e tare dor de tine”

Din momentul în care preotul a început să-i facă avansuri, tânăra a decis să nu mai dea pe la biserică. După ceva timp, părintele i-a remarcat lipsa şi a încercat să o convingă să revină în lăcaşul de cult. Mesajele în care preotul o imploră pe o altă femeie să se întoarcă la el în biserică datează din 2016. Printr-un intermediar, femeia transmite pe Facebook că preotul ar fi sărutat-o în colțul gurii atunci când s-a dus să-i vorbească, scriu Ştirile Pro TV.

Citeste si Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor. Comunica cu ele pe o aplicaţie de mesagerie rusească greu de interceptat

Tu nu înțelegi că sunt ca plastilina în mâinile tale. Zile întregi mă gândesc la tine. Nu vreau să te tulbur, dar tare mult aș vrea să te văd„, i-ar fi scris Viasrion Alexa enoriașei sale. Din capturi reiese că femeia ar fi încercat să-i atragă atenția că ceea ce spune e greșit, dar insistențele ar fi continuat.

Iertare, te iubesc, nu ar trebui, știu, dar mi-e tare dor de tine„, a continuat duhovnicul.

Dacă mesajele sunt sau nu adevărate va reieși din percheziția informatică desfășurată la Parchetul General.

Visarion Alexa se află în prezent sub control judiciar. Pe lângă femeia care l-a acuzat inițial de abuz sexual au mai apărut, între timp, alte cinci plângeri asemănătoare instrumentate și investigate de polițiștii Secției 20. Preotul a recunoscut de două ori acuzațiile care i se aduc, o dată în fața polițiștilor, iar a doua oară în fața șefilor săi de la Patriarhie.

Citeste si Incredibil ce spunea Visarion Alexa despre soţia sa. Noi detalii ies la iveală despre preotul acuzat de hărţuire sexuală