Ce indemnizaţie de şomaj vor primi angajaţii care rămân fără loc de muncă în timpul pandemie

Foarte mulţi români vor apela, în această perioadă, la indemnizaţia de şomaj acordată de stat angajaţilor care şi-au pierdut locul de muncă. Premierul Ludovic Orban a anunţat că numărul celor care vor rămâne fără serviciu se va ridica la 750.000.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 16:08
Ce indemnizaţie de şomaj vor primi angajaţii care rămân fără loc de muncă în timpul pandemie

Monitorul Social, un proiect al fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat un infografic despre evoluţia în timp a valorii indemnizaţiei de şomaj în România.

„Este de aşteptat ca în contextul creat de pandemia de COVID-19, numărul şomerilor să crească în viitorul apropiat. Pe data de 11 mai 2020, Ministerul Muncii raporta deja un număr de 337.593 de contracte individuale de muncă încetate, iar tendinţa este în creştere. O bună parte din cei ale căror contracte de muncă au încetat vor intra în şomaj. Ce fel de protecţie socială le oferă România şomerilor?”, spun reprezentanţii Monitorului Social.

Citeşte şi: De când vor fi date AMENZI pentru cei care nu respectă restricţiile în starea de alertă. Premierul Orban a făcut anunţul

În 2018, valoarea medie lunară a indemnizaţiei de şomaj era de 460 de lei, echivalentul a 24,2% din salariul minim brut lunar la nivelul anului 2018, conform celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică.


loading...