De când vor fi date AMENZI pentru cei care nu respectă restricţiile în starea de alertă. Premierul Orban a făcut anunţul

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că cei care nu vor respecta prevederile care reglementează starea de alertă fac dovadă de "lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile". 

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 09:04
De când vor fi date AMENZI pentru cei care nu respectă restricţiile în starea de alertă. Premierul Orban a făcut anunţul

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că cei care nu vor respecta prevederile care reglementează starea de alertă vor fi sancţionaţi, după o perioadă de „informare” şi „avertizare”, precizând că „ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”. 

„Noi avem încredere în români că vor completa în mod corect declaraţia. Sancţiuni există, cum să nu existe? Ce am spus, am zis că până informăm corect privitor la regulile privitoare la mijloacele de transport în comun, motivele de părăsire a localităţii şi alte reguli care s-au instituit (…) există o perioadă de informare, de avertizare, după care, sigur, cei care nu respectă legea vor trebui să suporte rigorile legii pentru că ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”, a declarat primul ministru sâmbătă, în vama Albiţa, acolo unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii români întorşi în ţară dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova.

Citeşte şi: Raed Arafat, avertisment dur în primul weekend din stare de alertă: Dacă nu respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major

Şeful Guvernului a spus că autorităţile intenţionează să permită deschiderea sezonului estival, precizând că acest lucru depinde de evoluţia cazurilor de COVID-19.

„În ceea ce priveşte sezonul estival, probabil după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenţia noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival”, a explicat Ludovic Orban.
În ceea ce priveşte activitatea hotelieră, acesta a amintit că unităţile de cazare sunt deschise din 15 mai, iar singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de luat masa.

Citeşte şi: Raed Arafat intervine în forţă. Măsuri obligatorii pentru toată lumea! Atenţie, se dau AMENZI!

Orban a recomandat sportul în aer liber şi activităţile fizice individuale, precizând că sălile de sport rămân închise.
„Am relaxat acele activităţi unde riscul epidemiologic este mai mic, urmând ca în funcţie de evoluţia din aceste două săptămâni să continuăm măsurile de relaxare”, a mai spus primul ministru.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Am văzut microbuzele cu oameni înghesuiţi. M-am gândit la terase. Unde e riscul mai mare?”

În ceea ce priveşte examenele de final de an, Orban a mai declarat că măştile de protecţie necesare elevilor şi cadrelor didactice vor fi trimise în şcoli prin Inspectoratele Şcolare Judeţene.

 


loading...