Ce indemnizație primește de la stat Ilie Năstase. Pensia primului număr 1 ATP este de opt ori mai mică decât a lui Țiriac

Ilie Năstase este unul dintre cei mai mari sportivi din istorie României. Pentru performanţele reuşite pe terenul de tenis, acesta primeşte şi o indemizaţie de merit de la statul român, ca și mulți alți sportivi de top ai țării noastre, campioni mondiali, europeni sau olimpici.

26 dec. 2023, 13:42
Ce indemnizație primește de la stat Ilie Năstase. Pensia primului număr 1 ATP este de opt ori mai mică decât a lui Țiriac

Primul număr 1 din istoria ATP primeşte lună de lună de la statul român suma de 6.240 de lei. Ilie Năstase este şi general – maior în rezervă cu două stele, iar pentru asta primeşte o pensie de 1.435 de lei lunar.

Aceasta este de 8 ori mai mică decât cea pe care o primeşte bunul său prieten, miliardarul Ion Ţiriac.

„Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că am eu pensie specială … Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase, citat de Agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV – Gigi Becali, sfătuit de finul Cristi Borcea să-și facă operație estetică: ”Mi-a spus si mie, ba nasule te duc face aia așa, te fac de 25 de ani. Și i-am zis, bă esti nebun. Ma fac de ras la batrânețe? Vreau sa mor cu demnitate”

Prin comparație, Ion Țiriac primește lunar de la statul român 12.000 de lei. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Motivul pentru care Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Citește și: Un nou job pentru Simona Halep? Mitică Dragomir spune că ar putea câștiga milioane de dolari