Ce înseamnă când ţi se zbate ochiul. Bolile GRAVE de care poţi să suferi

Spasmele oculare pot fi semne ale unor boli grave. Dacă acestea durează câteva zile sau chiar mai mult şi sunt însoţite şi de alte simptome, este bine să mergi imediat la medic.

27 ian. 2022, 23:49
Ce înseamnă când ţi se zbate ochiul. Bolile GRAVE de care poţi să suferi

Ce înseamnă când ţi se zbate ochiul. Deşi de cele mai multe ori aceste spasme trec de la sine, fără niciun fel de tratament, uneori acestea pot indica o problemă cronică.

Ce înseamnă când ţi se zbate ochiul

Principalele cauze al spasmelor oculare sunt: oboseala, stresus, consumul excesiv de cafea, alcool sau tutun, sindromul ochiului uscat, carenţe nutritive sau chiar alergii.

Citeşte şi Fructul care îţi creşte IQ-ul se găseşte în orice supermarket. Câte trebuie consumate pe zi

Sindromul ochiului uscat apare, de obicei, la persoanele în vârstă sau la cele care petrec mult timp în faţa calculatorului. De asemenea, cei care poartă lentile de contact sau sunt nevoiţi să ia medicamente antihistaminice ori antidepresive se confruntă cu apariţia spasmelor musculare involuntare ale ochilor.

Potrivit unor studii, deficienţa de magneziu ar putea sta la baza zbaterii frecvente a ochiului.  Printre alimentele cu un conţinut bogat în magneziu se numără spanacul, varza, migdalele, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de in, macroul, somonul, tonul, soia, fasole, mazăre, linte, avocado, banane, mărar, busuioc, salvie etc, potrivit csid.ro. 

Bolile de care poţi să suferi dacă ţi se zbate ochiul

Dacă spasmele oculare sunt persistente şi sunt însoţite şi de alte simptome este posibil să semnaleze existenţa unei afecţiuni mai severe, cum ar fi:

Blefarita

Conjunctivita

Distonia cervicală

Scleroza multiplă

Boala Parkinson

Sindromul Tourette

Când să te adresezi medicului

Mergi urgent la medic dacă spasmele ochilor sunt însoţite de următoarele simptome:

Ochii sunt inflamaţi, umflaţi şi produc secreţii neobişnuite

Pleoapa superioară este căzută

Pleoapa îţi acoperă complet ochiul în timpul spasmelor

Spasmele persistă mai mult de 2-3 săptămâni

Spasmele afectează şi alte părţi ale corpului

Pentru a preveni sau ameliora spasmele involuntare ale ochilor, încearcă să elimini cauzele care duc la declanşarea acestora. Renunţă la fumat, consumă mai puţin alcool, limitează-te la 2 ceşti de cafea pe zi, încearcă să pui în practică tehnici de gestionare a stresului, dormi 7-8 ore pe noapte şi adoptă un regim alimentar echilibrat.

Citeşte şi Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm? Mihaela Bilic vorbeşte despre acest aliment