Ce le PROMITE Boc protestatarilor şi ce spune despre DEMISIE

De cinci zile românii protestează în Capitală şi în marile oraşe ale României. Marţi, în a cincea zi de protest, premierul Emil Boc s-a întâlnit pe seară cu preşedintele Traian Băsescu, a ieşit imediat la televizor şi le-a răspuns protestatarilor: nu le poate promite bani sau demisia din funcţie şi nici anularea măsurilor dispuse de Guvern în contextul crizei, ci doar măsuri care să stimuleze crearea locurilor de muncă şi investiţiile.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 19:14
Ce le PROMITE Boc protestatarilor şi ce spune despre DEMISIE

Răspunsul este unul singur: dialogul pe toate paleierele, la toate nivelurile. Putem oferi măsuri care să amelioreze starea de fapt, dar fără să pierdem ce am câştigat. Astăzi nu putem promite salarii şi pensii mărite. Ce putem spune este că România este în afara oricărui risc de neplată a salariilor şi pensiilor. Asta putem asigura„, a declarat premierul la B1 TV.

Şeful Guvernului a afirmat că măsurile economice au fost discutate şi marţi cu patronatele şi sindicatele şi a dat ca exemplu stimulările financiare ale firmelor care fac angajări.

Putem discuta dacă unele măsuri pot să vizeze mai multe locuri de muncă. Ajutorul de stat pentru firmele care sprijină angajările, sau firmele care angajează şomeri. Dau un exemplu mărunt despre cum putem creea mai multe locuri de muncă„, a mai precizat premierul.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze, premierul a eludat un răspuns. „Lucrez din primul până în ultimul minut al funcţiei cu aceeaşi intensitate”, a afirmat el.

Chestionat şi dacă s-a gândit vreodată la demisie, Emil Boc a ocolit din nou întrebarea. „Mai lăsaţi-mi loc şi pentru memorii, altfel memoriile mele nu se vor mai vinde deloc”, a răspuns el.