Ce mai face nea Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Actorul Radu Gabriel a interpretat peste 30 de roluri de-a lungul carierei

Cu ce se ocupă acum Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Celebrul actor Radu Gabriel este iubit de mulți români.

08 mai 2023, 08:43
Ce mai face nea Mitică, tatăl Geaninei din Las Fierbinți. Actorul Radu Gabriel a interpretat peste 30 de roluri de-a lungul carierei
Radu Gabriel este nea Mitică din Las Fierbinți

Nea Mitică din Las Fierbinți este interpretat de celebrul Radu Gabriel, un actor apreciat de foarte mulți români. Primul său rol l-a interpretat în 2001. În serialul de la Pro TV l-a interpretat pe tatăl Geaninei, rol interpretat de Anca Dumitra.

Acum, Radu Gabriel este profesor la Universitatea de teatru din București și joacă pe scena Teatrului de Comedie. Pe rețelele sociale se descrie ca actor, regizor, scenarist și profesor. Actorul are 66 de ani și este profesor universitar, predându-le studenților analiza textului dramatic. În 2005 a predat și situația comică.

Citește și: Cum își câștiga banii Celentano din „Las Fierbinți” înainte să fie actor. Adrian Văncică a muncit chiar și în străinătate

Până la acest moment, actorul a interpretat peste 30 de roluri în diferite seriale de comedie, scenete și sketch-uri. Pe lângă meseria de actor, acesta scrie piese, scenarii și dramatizări, pentru teatru și televiziune. Tot în anul 2005, a câștigat concursul de proiecte de comedie organizat de televiziunea rimână, cu scenariul „Ai lu’ Gorobete”.

Radu Gabriel a picat admiterea la Teatru

Radu Gabriel a dat pentru prima dată admiterea la teatru în 1979. Nu a reușit să fie admis și s-a orientat către o altă carieră. Acesta a devenit depanator de televizoare, lucru pe care l-a făcut timp de șapte ani la Buzău.

Citește și: Adevăratul Bobiţă din Las Fierbinţi, atac devastator la adresa Pro TV. „Dacă mă apuc să povestesc mai multe…”

Cu toate astea, actoria a rămas marea lui pasiune și nu a renunțat complet la ea. A jucat în spectacolele unei trupe de amatori, până când a decis să dea din nou admiterea la teatru. După absolvirea facultății, actorul a devenit profesor, lucru de care este foarte mândru.

„Eu sunt tare mândru, fiind și un fel de antrenor la UNATC de vreo 30 de ani, sunt foarte bucuros să văd oameni cu care am lucrat când erau studenți, îi văd atât de buni în toate filmele, fără excepție, sunt excepționali!

D-aia zic că filmul e puțin, copiii ăștia, dacă vin de 20-25 de ani încoace înspre teatru și înspre film, imensul lor talent și marea lor disponibilitate ar merita mai multe filme”, a povestit Radu Gabriel pentru libertatea.ro.