Ce mai fură românii din străinătate: Tesco se plânge că-i dispar lamele de ras şi guma de mestecat

Cetăţeni români au furat lame de ras şi gumă de mestecat dintr-un magazin din oraşul Crawley, din comitatul West Sussex, regiunea South East, Anglia, banii obţinuţi fiind trimişi familiilor acestora, relatează www.thisissussex.co.uk.

RomaniaTV.net
12 aug. 2013, 10:09
Ce mai fură românii din străinătate: Tesco se plânge că-i dispar lamele de ras şi guma de mestecat

Managerul Tesco, Maria Muff, a dezvăluit faptul că hoţii nu sunt principala problemă cu care se confruntă magazinul ei, ci hoţii care căutau să facă profit rapid din produse mici.

„Printre produsele furate se află CD-uri şi jocuri video deoarece hoţii au propriile mijloace pentru a îndepărta etichetele. Dar cele mai vizate produse sunt cele din departamentul de cosmetice, deoarece sunt de dimensiuni mici, dar sunt scumpe. Echipa noastră de securitate este cu ochii pe oricine doreşte să achiziţioneze un produs care costă mai mult de 20 de lire, riscul de furt fiind de 98%”, a declarat Maria Muff, care a adăugat că mulţi dintre infractori, originari din România, vizează produse care pot fi vândute pentru a-şi ajuta familiile.

„Una dintre cele mai mari probleme pe care am avut-o recent şi este aceeaşi la magazinele Gatwick şi Horley din lanţul Tesco, sunt români care vin şi fură produse ca lame de ras şi gumă de mestecat. Lamele de ras sunt adesea scumpe, astfel că infractorii încearcă să le vândă şi să dea banii familiilor lor din ţară”, a mai spus Maria Muff.

Totodată, din 2008, au fost înregistrate 144 de incidente în care carnea a fost furată din magazine din acest oraş, în două din cazuri marfa fiind furată din maşini parcate şi în alte două cazuri din locuinţe.