Ce măsuri ia Klaus Iohannis la cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv

Klaus Iohannis a dezvăluit, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o miercuri seara la Palatul Cotroceni, ce măsuri ia la cinci ani de la tragedia de la Colectiv.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 16:26
Ce măsuri ia Klaus Iohannis la cinci ani de la tragedia din Clubul Colectiv

Preşedintele statului spune că va promulga legea care permite acordarea de tratamente pentru tot restul vieţii supravieţuitorilor tragediei.

„Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am îmvățat ceva, cel puțin politicienii responsabili. Dacă vă referiți la Colectiv, vineri se împlinesc 5 ani și pot să vă spun în premieră, că voi promulga leagea privind extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Klaus Iohannis.

Restricţii de Crăciun în România. Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis: „Cu siguranţă vor fi”

În noaptea de 30 spre 31 octombrie se împlinesc cinci ani de la incedniul din Clubul Colectiv, care a lăsat cicatrici puternici în istoria ţării noastre. În urma tragediei din 2015 au murit 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Noi declaraţii făcute de Klaus Iohannis cu privire la lockdown: „Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”