Restricţii de Crăciun în România. Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis: „Cu siguranţă vor fi”

Președintele României a declarat în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni faptul că vor fi restricții în vigoare de Crăciun și Revelion. Klaus Iohannis a precizat faptul că românii se vor întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, mai exact la timpul petrecut în familie.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 16:16
Restricţii de Crăciun în România. Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis: „Cu siguranţă vor fi”

”Nu s-a discutat un astfel de demers. Eu nu cred că în acest an sărbătorile de iarna vor fi ca în alți ani. Cu siguranță vor fi restricții în vigoare, cu siguranța se va putea călători în puține locuri. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, în și cu familia” , a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj pentru persoanele care nu cred în existenţa COVID: E suficient să ne uităm în spitale, la numărul mare de decese

„Nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că autorităţile nu îşi doresc „un aşa numit lockdown”, chiar dacă alte state precum Franţa şi Germania au luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Preşedintele este de părere că ” lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine”.

„De la începutul pandemiei până acum, locurile de la ATI s-au dublat şi nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre vaccinul COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a primit informaţii că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil „până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor”.

„Încă nu există vaccin care are toate autorizaţiile necesare, însă informaţiile sunt de tipul că este iminentă realizarea unui vaccin. Această formulare că este iminentă ne duce cu gândul spre sfârşitul anului sau începutul anului viitor.