Ce mesaj ciudat apare inscripționat în Turnul cu Ceas din Sighișoara. Cum a apărut acolo și ce înseamnă

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase orașe medievale din România. Respectând specificul și arhitectura din perioada respectivă, „centrul” este reprezentat de Turnul cu Ceas. Totuși, puțină lume știe că aici se găsește inscripționat un mesaj cu totul bizar.

30 sept. 2023, 00:48
Ce mesaj ciudat apare inscripționat în Turnul cu Ceas din Sighișoara. Cum a apărut acolo și ce înseamnă
Ce mesaj ciudat apare inscripționat în Turnul cu Ceas din Sighișoara. Cum a apărut acolo și ce înseamnă

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România este Sighișoara, fiind un oraș medieval extrem de spectaculos. Tocmai din acest motiv, atunci când discutăm despre cele mai importante destinații turistice din țara noastră, nu putem să nu menționăm Turnul cu Ceas din Sighișoara.

Citește și: „Fluierul morții”, cel mai înfricoșător sunet din lume. Te trec fiorii când îl auzi și oricine l-a ascultat a fost îngrozit

Această emblematică construcție, care datează din secolul XIV, atrage anual numeroși turiști atât din țară, cât și din străinătate, datorită impresionantei sale prezențe. Conform informațiilor furnizate de PRO TV, balconul situat la o înălțime de 30 de metri oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului.

Ce apare inscripționat în Turnul cu Ceas din Sighișoara

Cu toate acestea, deși Turnul cu Ceas este una dintre cele mai cunoscute atracții din Sighișoara și a supraviețuit secolelor de-a lungul timpului, acest monument păstrează în continuare numeroase secrete. De-a lungul istoriei sale, a îndeplinit diverse roluri, de la închisoare a orașului la primărie și trezorerie, și, începând cu anul 1556, a funcționat și ca judecătorie locală. Pedepsele aplicate în acele vremuri erau extrem de aspre, dezvăluind astfel cât de dificilă era viața în epocile trecute.

Recent, în ceea ce se numește acum „Camera de Tortură,” fostul loc al închisorii cetății, a fost descoperită o inscripție misterioasă, care dezvăluie aspecte șocante ale vieții din Evul Mediu. Specialiștii au identificat o inscripție în caractere gotice care spunea „Morgen werder ich…” („Mâine, eu voi…”), iar istoricii presupun că aceasta a fost realizată de un deținut care urma să fie executat a doua zi. Sighișoara a fost unul dintre orașele din Evul Mediu care aplicau pedepse cu moartea în numele regelui, într-o practică cunoscută în acea epocă drept „jus gladii,” iar cele patru turnulețe de pe Turnul cu Ceas aminteau de acest privilegiu al cetății.

Citește și: Preţ carburanţi. Care sunt noile preţuri, cât costă un plin înainte de weekend