„Fluierul morții”, cel mai înfricoșător sunet din lume. Te trec fiorii când îl auzi și oricine l-a ascultat a fost îngrozit

Cel mai înfiorător sunet din lume, „fluierul morții”, nu poate fi ascultat de oricine. Oricine îl aude este îngrozit imediat de zgomotul năprasnic.

29 sept. 2023, 10:44
„Fluierul morții”, cel mai înfricoșător sunet din lume. Te trec fiorii când îl auzi și oricine l-a ascultat a fost îngrozit
Fluierul morții aztec a fost reprodus cu ajutorul unei imprimante 3D

Cel mai înspăimântător sunet din lume le-a dat fiori tuturor celor care l-au azit. I se spune „fluierul morții” sau „fluierul aztec al morții”. Iată în ce context a fost folosit acesta.

Oamenii de știință au reușit să reafacă acest sunet terifiant. Este vorba despre sunetul fluierului aztec al morții, ce era folosit de aztreci în timpul ritualurilor de sacrificiu uman. Acesta a fost recreat cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.

Citește și: Cel mai mare manuscris medieval din lume. Biblia Diavolului a fost scrisă de un călugăr pe 160 de piei de animale

Cercetătorii au bazat replica pe un model bine conservat, găsit în Mexic în anii ’90. Fluierul morții are forma unui craniu și produce un sunet terifiant atunci câns se suflă în el. Din acest motiv, este catalogat ca fiind cel mai înspăimântător sunet din lume, potrivit The Sun.

Se crede că aztecii suflau în fluierul morții înainte ca un sacrificiu uman să fie făcut pentru a-l onora pe zeul vântului, Ehecatl. Alte teorii afirmă că fluierul mai era folosit pentru a astupa oarecum țipetele victimelor.

Experții spun că cel mai înfiorător sunet din lume poate să sperie inclusiv spiritele rele. Sunetul produs de fluierul tipărit 3D poate fi auzit în videoclipul de mai jos.

„Acesta a fost considerat cel mai înspăimântător sunet din lume. Credeți sau nu, acesta nu este un țipăt uman. Sunetul pe care îl scoate fluierul morții îți bagă în mod înnăscut frica în inimă”, a declarat prezentatorul James J. Orgill.

Citește și: Scriitorul Salman Rushdie, autorul „Versetelor Satanice”, a fost înjunghiat în timpul unui interviu. Cine a cerut asasinarea sa

Acesta a mai prezentat și alte detalii legate de fluier. Se pare că forma acestuia este menită să imite forma laringelui uman. Odată ce o persoană suflă în el, aerul este împărțit în două pentru a genera unde sonore care ies printr-o a doua gaură.

Diferite fluiere produc sunete ușor diferite, în funcție de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea și poziționarea gurii. În acest caz însă, vorbim despre un sunet cu mult mai deosebit.

„Dintr-un anumit motiv, efectul de a face să sune ca un țipăt este mai puternic atunci când nu privești de fapt persoana care suflă în fluier”, a spus Orgill.