Ce nu se spune despre epidemia de coronavirus! Un număr IMPRESIONANT de persoane s-au vindecat

Coronavirus a provocat isterie la nivel mondial. Virusul "ucigaş" din regiunea Wuhan a Chinei se răspândeşte rapid, iar simptomele pot apărea şi după 14 zile. Conform statisticilor sunt 80.148 de cazuri confirmate, cu toate acestea sunt doar 2.701 de decese, iar un număr important de persoane au fost salvate.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 08:42
Ce nu se spune despre epidemia de coronavirus! Un număr IMPRESIONANT de persoane s-au vindecat

Până în acest moment au fost confirmate cu coronavirus 80.248 ,de persoane, dintre care 77.659 în China, 893 în Coreea de Sud, 691 blocaţi pe vase de croazieră sau alte ambarcaţiuni, 229 în Italia, 160 în Japonia, 90 în Singapore, 81 în Hong Kong, 61 în Iran, 53 în Statele Unite ale Americii, 35 în Thailanda, 30 în Taiwan, 22 în Australia, 22 în Malaysia, 16 în Germania, 16 în Vietnam, 13 în Emiratele Unite ale Arabe, 13 în Marea Britanie, 12 în Franţa, 11 în Canada, 10 în Macau, 5 în Kuwait, 3 în Spania, Philipinne şi India, 2 în Bahrain, Rusia şi Oman şi câte un caz în Aghanistan, Nepal, Cambodgia, Israel, Belgia, Liban, Finlanda, Suedia, Irak, Egipt şi Sry Lanka.

Citeşte şi: Vaccinul împotriva coronavirus a fost descoperit. Ingredientul care ar distruge virusul ucigaş

Din toate aceste cazuri au fost vindecaţi 27.747 persoane, majoritatea din China, 53 în Singapore, 22 în Japonia, Coreea de Sud, 21 în Thailanda, 19 în Hong Kong, 18 în Malaysia, 14 în Germania, 14 în Vietnam, 11 în Franţa şi Australia, 8 în Marea Britanie , 6 în Macau, 5 în Taiwan şi Statele Unite ale Americii, 4 în Emiratele Unite Arabe, 3 în India, 2 în Canada, Rusia, Spania, 1 în Belgia, Cambodgia, Londra, Finlanda, Italia, Nepal, Filipine, Sri Lanka, 

Rata mortalităţii este între 1% şi 3%, până în acest moment fiind doar 2.703 de decese la nivel mondial, majoritatea în China. Italia, a devenit focarul de virus al Europei, după ce 229 de persoane au fost confirmate, iar alte 7 şi-au pierdut viaţa. Majoritata cazurilor sunt în nordul Italiei, iar unul singur a fost confirmat în sud, în Palermo. 

Citeşte şi: Adevărul despre carantină de pe aeroportul din Bucureşti. „Am fost în primul avion, doar minciuni”

În contextul epidemiei de coronavirus o ţară din Asia a reuşit să trateze toate cele 16 cazuri de persoane confirmate. Nicio persoană nu a mai fost infectată din data de 13 februarie, primul caz fiind confirmat pe 23 ianuarie. De asemenea, Franţa nu mai are niciun caz de coronavirus, după ce 11 din cele 12 persoane confirmate au fost vindecate, în timp ce unul a decedat.

Printre simptomele virusului se numără febra, tusea şi dificultăţie de respiraţie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrele de Control al Bolilor din SUA recomandă persoanelor care suspectează că transporta virusul să poartă o mască chirurgicală şi să solicite sfaturi medicale apelând un medic, mai degrabă decât să îl viziteze în persoană.

De asemenea, persoanele care se întorc din zonele afectate de coronavirus trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, cu toate că nu prezintă niciun simptom. Această măsura a fost impletantată la nivel mondial, iar starea de sănătate a persoanelor este monitorizată de mai multe ori pe zi de către cadrele medicale.

Citeşte şi: Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină

Cercetătorii Universităţii din Tianjin, din apropiere de Beijing, au anunţat că au dezvoltat un vaccin împotriva coronavirus (Covid-19). Procesorul care a coordonat proiectul medical, a explicat că vaccinul este administrat pe cale orală şi ar putea fi folosit în tratarea pacienţilor infectaţi.

În România, un număr de 17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Potrivit ministrului de interne, Marcel Vela, sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe, scrie News.ro.