CE: Nu suntem insensibili la problemele Greciei

Comisia Europeană nu este insensibilă la problemele Greciei, ale cărei probleme privind datoriile s-au acumulat în timp, ceea ce face mai dificilă soluţionarea lor, mai ales în actualul context economic european, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 12:35
CE: Nu suntem insensibili la problemele Greciei

Amadeu Altafaj, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice şi monetare şi euro Olli Rehn, a declarat, de asemenea, că un acord privind reducerea datoriei greceşti faţă de creditorii privaţi, cifrată la aproximativ 100 miliarde de euro, este ”la îndemână”, în ciuda dificultăţii negocierilor în această privinţă.

”Există o voinţă evidentă a părţilor participante la discuţii de a ajunge la un acord asupra participării sectorului privat, pe bază de voluntariat”, a spus Altafaj.

Vicepreşedintele CE Olli Rehn a apreciat joi, la Haga, că un acord între guvernul grec şi creditorii privaţi este probabil până la finalul acestei săptămâni, deşi liderul Eurogrupului (miniştrii de finanţe din zona euro), Jean-Claude Juncker, a calificat drept extrem de grele negocierile pe acest subiect.

Încheierea acordului menţionat este complicată de încercarea Atenei de a semna un al doilea program de asistenţă financiară internaţională cu Uniunea Europeană şi FMI, după cel încheiat în vara lui 2010, în valoare de 110 miliarde de euro.