Ce pensie are Gheorghe Turda. Multora nu le vine să creadă câți bani primește pe lună artistul. Acum 30 de ani, a fost angajat al MAI

Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul este cunoscut pentru vocea sa, dar și pentru energia pe care o are la această vârstă venerabilă, de 75 de ani, fiind încă solicitat la petrecerile românilor, mai ales a celor din diaspora. Atât de Crăciun, cât și de Revelion, cântărețul de muzică populară are concerte în Italia, dar și în țară.

25 dec. 2023, 09:28
Ce pensie are Gheorghe Turda. Multora nu le vine să creadă câți bani primește pe lună artistul. Acum 30 de ani, a fost angajat al MAI
Ce pensie are Gheorghe Turda

Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul a reușit să-i convingă pe judecători să-i acorde o pensie mai mare, invocând legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică„.

Citește și: Gheorghe Turda neagă faptul că a cerut-o în căsătorie pe Saveta Bogdan: „Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?”

Ce pensie are Gheorghe Turda

Interpretul de muzică populară încasează o pensie impresionantă de la statul român, el fiind angajat al MAI în anul 1991. Astfel, Gheorghe Turda a ajuns la o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9000 de lei.

Menționez că pensia lui Gheorghe Turda nu este o pensie specială, așa cum cred mulți și mă tot judecă fără să cunoască adevărul. Eu am cotizat 55 de ani de carieră artistică, am cotizat la pensia mea militară, să știe asta toți proștii care comentează. Eu am o pensie militară, așa cum au și jandarmii și polițiștii, și cei din Armată și cei din Interne.

Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească. Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase și artiști și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată.

Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a declarat Gheorghe Turda, potrivit playtech.ro.