Ce pensie are Horia Moculescu. Nimeni nu se aşteaptă la suma asta, după 40 de ani de activitate

Ce pensie are Horia Moculescu. Unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din țară are parte de un venit la care nu se aşteaptă nimeni, în comparație cu pensionarii din alte domenii. Pe lângă pensie, are și câteva proiecte separate care îi rotunjesc veniturile.

05 feb. 2023, 21:49
Ce pensie are Horia Moculescu. Nimeni nu se aşteaptă la suma asta, după 40 de ani de activitate
Ce pensie are Horia Moculescu

Ce pensie are Horia Moculescu. Artistul are o vechime de peste 4 decenii, dar pensia pe care o primește nu este una care să-i asigure un trai bun. Pe lângă cheltuielile pentru hrană, artistul are nevoie şi de tratamente.

Citeşte şi: Horia Moculescu, fotografiat la un magazin de canabis. Cum arată acum marele compozitor

Ce pensie are Horia Moculescu

La vârsta de 85 de ani, Horia Moculescu primește din partea statului român suma de aproximativ 2.000 de lei. Cu toate că experiența sa în muzică este una de apreciat, această sumă îi este oferită pentru contribuțiile sale.

Din fericire, reușește să aibă mai multe proiecte și colaborări, care să îi rotunjească veniturile. Chiar dacă problemele de sănătate nu îl mai lasă să urce pe scenă la fel de des cum o făcea în trecut, el este chemat în calitate de jurat la mai multe concursuri muzicale.

Artistul primește un onorariu frumos de la fiecare colaborare pe care o are, prețul poate să înceapă de la 300 de euro și ajunge chiar la 1.000 de euro, în funcție de nivelul concursului la care participa acesta.

Horia Moculescu, noi detalii despre starea sa de sănătate

În urmă cu câteva luni, Horia Moculescu a fost internat în spital. Compozitorul a anunțat că nu are probleme de sănătate grave și că voia doar să prevină eventualele complicații care pot să apară.

Eu sunt într-un spital care este o clinică excepțională. Sunt la Ana aslan unde nu aș fi câștigat în altă parte atâta pozitivism. La 85 de ani, un om responsabil se mai gândește că trebuie să își facă și niște reparații.

Eu îmi fac revizia așa cum am făcut și cu mașina asta săraca pe care o am de 17 ani, când trebuia așa cum scrie în carte. Și așa scrie în carte că la 85 de ani mai faci câte o revizie”, a spus Horia Moculescu.

Artistul este la fel de optimist ca întotdeauna și nu ratează nicio ocazie să facă haz de necaz mai ales că s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate din cauză că a fumat foarte mult în timpul vieții, până la 65 de ani, când a decis să renunțe pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Se spune că dacă fumezi îți scrutezi viața cu zece ani, eu dacă nu fumam aveam acum 95 de ani…. Acum respir mult mai bine, chiar după prima vizită făcută la Ana Aslan, în primăvară, când am intrat cam decrepit și am ieșit un om în forță, dar de atunci am mai pățit niște lucruri neplăcute inclusiv un COVID”, a spus artistul.