Ce pensie primește Dorel Vișan după o viață petrecută pe scenă. Actorul s-a retras la țară și se ocupă cu agricultura

Dorel Vișan și-a petrecut toată viața pe scenă și pe platourile de filmare. E unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români din țară, dar, cu toate acestea, are o pensie care nu îl mulțumește deloc.

01 ian. 2024, 22:36
Ce pensie primește Dorel Vișan după o viață petrecută pe scenă. Actorul s-a retras la țară și se ocupă cu agricultura

Dorel Vișan a mărturisit că sunt multe perioade în care nu reușește deloc să facă față cheltuielilor.

Actorul român a mărturisit că, după zeci de ani de muncă, are o pensie de 1.400 de lei. Bineînțeles, e o sumă cu care nu ai cum să te descurci în România, ținând cont de prețurile ridicate la toate produsele alimentare și chiar și medicamente.

Citește și Vasile Ioana, sfat pentru părinți: „Mamelor, taților, când îl vedeți pe copil acolo la Fornite, el trăiește într-o lume virtuală. Nu deveniți slugile copiilor”

Tocmai din acest motiv, actorul a decis să se retragă din viața publică în 2021 și să se mute la țară. Acolo a redescoperit agricultura care îi aduce o mare satisfacție, mai ales că lucrează în propria lui ogradă. Dorel Vișan e foarte mulțumit de noua lui viață simplă, liniștită, dar cu activitate.

„M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie, nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei”, a mărturisit Dorel Vișan în 2021 pentru impact.ro.

Actorul a mărturisit că uneori i se face dor de scenă, de colegi, de aplauze.

„Mai există un dor de scenă, dar s-a topit într-o lume care a dispărut. Fiecare generație are felul ei de a se manifesta. Din păcate, trăim într-o lume în care generațiile tinere au fost derutate. Li s-a dat credința mincinoasă că sunt liberi. Fără să li spună că libertatea implică și responsabilitate… Și așa am ajuns să trăim într-o lume în care nimeni nu mai răspunde pentru cuvântul pe care-l rostește sau de chipul pe care-l înfățișează”, a mai declarat Dorel Vișan.

Citește și Profesorul Vlad Ciurea ne oferă cele mai importante sfaturi pentru a preveni bolile. Adevăratul rol al creierului