Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Miliardarul are pensie specială!

Ion Țiriac primește o pensie uriaşă de la statul român, dar nu și-a ridicat niciodată banii. Românul este pe locul 2.238 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă!

20 iul. 2021, 18:21
Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Miliardarul are pensie specială!

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Fostul tenismen, ajuns la 82 de ani, este un pensionar cu grad de colonel. Timp de două decenii, a fost ofițer în Ministerul de Interne.

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român

Ion Ţiriac beneficiază de o pensie specială de care nu s-a atins. Suma este una mare, raportată la veniturile din țară, însă nu se compară cu situația materială a omului de afaceri. Astfel, de la statul român, acestuia îi intră în cont, lunar, suma de 12.000 de lei. Însă, din 1999, miliardarul nu s-a atins de acești bani.

Răspunsul lui Ion Ţiriac a devenit viral. Ce face atunci când nu are bani de şofer

Ion Țiriac ocupă locul 2.238 într-un clasament al celor mai bogați oameni, întocmit în 2021 de Hurun Report. Românul a urcat 38 de locuri față de 2020, când ocupa poziția 2.276. Ierarhia include un număr total de 3.228 de miliardari în dolari din 68 de țări. Veniturile lor sunt calculate în funcție de valoarea acțiunilor și a altor active deținute la 15 ianuarie 2021.

Poveşti fabuloase cu Ion Ţiriac! Cum şi-a pus la punct unul dintre angajaţi: „Băiete, uită-te la afişe şi uită-te la pantalonii mei. Vezi diferenţa?”

Anul trecut, după ce Guvernul Orban a anunțat că va majora pensiile cu 14% începând de la 1 septembrie, Ion Țiriac declara că nu înțelege decizia celor aflați la guvernare: „Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%? Când a fost Mitterrand în funcție, acesta a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta! Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani. Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”.