Ce plante la ghiveci elimină problemele cu somnul

Dacă nu vrei să încerci pilule care să te ajute să scapi de insomnie, plantele de apartament sunt o soluție de luat în seamă când ajungi să pierzi prea multe nopți și nu găsești ceva care să funcționeze.

RomaniaTV.net
07 sept. 2016, 08:46
Ce plante la ghiveci elimină problemele cu somnul

Iasomia alungă gândurile negre

Calmează mintea și corpul, ajutându-te să te odihnești și să fii mai eficientă la locul de muncă. Este vorba despre iasomie ale cărei flori te ajută să adormi mai bine și alungă stările de anxietate. Dintr-o lingură de flori uscate prepari o infuzie, lăsând-o într-o cană cu apă clocotită 10-15 minute. Brea 2-3 căni de ceai de-a lungul zilei.

Gardenia are efect sedativ

Nu doar pentru înfrumusețarea dormitorului, ci și pentru îmbunătățirea calității somnului, un ghiveci în care ai plantat o gardenia este o alegere bună. Parfumul ei te relaxează și-ți alungă gândurile negre care te împiedică să te odihnești și are efect sedativ.

Aloe vera purifică aerul

Deoarece este o plantă care are calitatea de a purifica aerul, aloe vera te ajută să te odihnești mai bine. Elimină substanțele din produsele de curățenie, formaldehidele și benzenjul. Este și foarte ușor de îngrijit, nu necesită udări dese și se înmulțește cu ușurință. Păstreaz-o pe pervazul geamului, pentru că are nevoie de lumină și soare din abundență.

Citeşte şi  Află efectele devastatoare ale privării de somn

Leacuri care te-ar mai putea ajuta Infuzia de roinița îți redă calmul interior

Conține ulei eteric, ceea ce face din ea un bun calmant dacă te simți stresat și un leac pentru insomnie. Pune un pahar cu apă fierbinte peste o mână de frunze de roiniță. Lasă-le o jumătate de oră la infuzat, apoi strecoară ceaiul și ia din el câte 2 linguri de câteva ori pe zi.

Tinctura de lavanda

Este benefică în insomnia dacă o iei astfel: diluează o linguriță într-o jumătate de pahar cu apă. Repetă procedura de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Urmează o cură cu acest remediu timp de trei luni.

Ceaiul de sunătoarea combate anxietatea

Un bun remediu antidepresiv, infuzia de sunătoare alungă gândurile negre și te ajută să te odihnești mai bine. Soarbe o dată sau de 3 ori pe zi o cană de ceai de sunătoare și vei dormi fără probleme. Pentru infuzie, folosește o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită.

Citește cum poți să previi insomnia prin dietă