Ce poţi purta din tendinţele în modă pentru sezonul toamnă – iarnă 2019

Deși am avut o vară cu adevărat lungă, aparent colecțiile caselor mari de modă prezentate în Paris, Londra și New York propun o iarnă "văratică", plină de culori vibrante, dar și nostalgică, cu influențe din anii ‘70, ‘80 și ‘90.

RomaniaTV.net
15 nov. 2019, 11:54

În ciuda contrastelor puternice între stilul burgheziei franceze și cel punk, cert este că tendințele din anul acesta pun în lumină atitudinea de femeie rebelă, independentă, dar și preocupată de încălzirea globală.

Multe din aceste tendințe, cum ar fi geanta micro-micro sau stilul dominatrix, sunt mai relevante pentru pasarelă decât pentru sezonul rece. Așa că am selectat ce am crezut că poți purta cu adevărat în viața de zi cu zi, la birou, pe stradă sau la un eveniment special.

Imprimeurile animale rămân la fel de atemporale

Fie că vorbim de motive de reptile sau de leopard, designerii continuă să se joace cu imprimeuri animale și anul acesta. Mai mult, blana falsă a fost folosită în numeroase colecții, creatorii de modă încercând să sporească gradul de conștientizare pentru drepturile animalelor și sustenabilitate.

Dacă nu ai găsit încă acea haină perfectă sau cizme care să îți scoată în evidență latura sălbatică, ai putea începe cu această combinație. Jacheta animal print din piele de la UTO314A este perfectă pentru început de iarnă și se asortează cu ghetele din noua colecție semnată de Mihai Albu. Jacheta respectă un alt trend de sezon, acela de umeri „putere”.

 

Salopeta și pantalonii cargo devin simbol al eleganței

Printre cele mai criticate ținute purtate la evenimentele de pe covorul roșu se numără salopeta și pantalonii cargo. Este mereu o provocare să arăți elegantă sau sofisticată în astfel de piese vestimentare. Dar se pare că designerii vor să reinventeze conceptul de rafinament prin antiteze și asocieri îndrăznețe.

Umerii „putere” predominanți în anii ‘70-‘80, buzunarele ieșite în afară sau materialele reflectorizante ajută aceste articole vestimentare să fie asociate cu un stil elegant și modern, fiind comfortabile în același timp. De cele mai multe ori când porți o salopetă, gafa vestimentară se produce din cauza combinării neadecvate cu pantofii, cureaua sau bijuteriile. Pentru o alegere sigură, iată ce propune UTO314A la mijloc de sezon de toamnă.

 

Aspectul mătăsos revine în plină forță

Rochiile maxi sau ținutele de seară din satin din anii ’90 au fost reimaginate pentru zilele noastre. Trendul mătăsos este asociat mai mult cu sezonul estival, dar așa cum am menționat la începutul articolului, iarna aceasta ne va încălzi cu vestimentații jucăușe și ieșite din tipar. Fie că vorbim de o cămașă pentru birou sau pantaloni în stil Palazzo ori largi, satinul aduce o notă de eleganță care te umple de energie.

De asemenea, jachetele trench din piele au fost prezente în câteva din colecțiile de toamnă-iarnă, dar nu au revoluționat într-un anume fel noile tendințe. Pentru o combinație unică și exotică, poți experimenta cu mătasea din satin sau organza și un stil deja popularizat de Meghan Markle – rochia trench. Dacă te pregătești pentru un eveniment special sau VIP, pantofii din colecția Timeless semnată de Mihai Albu și rochia trench în stil parizian de la UTO314A cu siguranță te vor ajuta să captezi toate privirile.

 

Oversized e noul hipster

Pe pasarelă, ținutele supradimensionate au prezentat geometrii excentrice, cum era de așteptat, dar sunt adecvate și pentru stilul urban, de exemplu atunci când mergi la sală. Deși, în cele mai multe cazuri, piesele supradimensionate îți ascund silueta, pe de o altă parte îți accentuează trăsăturile feței. Fiind foarte confortabile, sunt ideale și pentru jogging.

Cum în trend este și stilul auriu, ai putea asorta un hanorac casual supradimensionat cu o pereche de sneakerși gold. Nu spune nimeni că nu poți arăta artistică atunci când alergi în parc sau faci un selfie în oglindă la sală. Iată mai jos la ce ne referim!

Așadar, se anunță o iarnă plină de surprize! Dacă vrei să îți învigorezi garderoba sau ai nevoie de puțină inspirație pentru sezonul toamnă-iarnă, îți recomandăm două branduri care pun accent pe inovație și calitate. Intră pe www.uto314a.ro pentru a descoperi o gamă largă de produse lucrate manual din materiale importate din India, Paris și Milan. Iar pentru pantofi și accesorii, niciodată nu vei da greș cu o alegere de pe www.mihaialbu.ro.