Ce poţi să păţeşti dacă bei Coca-Cola în fiecare zi. Sănătatea ta este în pericol

Multă lume consumă Coca-Cola în fiecare zi, însă nu mulți sunt conștienți de pericolele la care se expun. Studiile recente arată că sucurile acestea fac mult rău organismului nostru, chiar dacă nu ne dăm seama.

16 mart. 2018, 14:18
Ce poţi să păţeşti dacă bei Coca-Cola în fiecare zi. Sănătatea ta este în pericol

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să mai consumi această băutură:

Deficit de vitamine.

Acidul fosforic care se găsește în Coca-Cola, împreună cu cofeina, care are un efect diuretic, vor începe să consume substanțele nutritive și vitaminele din corp la doar 60 de minute după ce ai băut această băutura carbogazoasă. Imaginează-ți că se întâmplă asta în fiecare zi.

Eroziunea dinților.

Aciditatea ridicată și ingredientele zaharoase pe care le conține Coca-Cola provoacă eroziunea smalțului dinților. Dacă obișnuiești să bei Coca-Cola în fiecare zi, dinții tăi se vor caria din cauza nivelului de zahăr din băutură.

Anxietatea.

Împreună cu privarea de somn, anxietatea este un efect secundar al consumării cofeinei. Fiecare cutie de cola conține aceeași cantitate de cafeină ca o ceașcă de cafea tare. Este, de asemenea, dovedit că provoacă dependență, așa că odată ce te decideți să reduci doza de Coca-Cola, s-ar putea să te doară capul, să simți iritabilitate, oboseală sau chiar depresie.

Obezitatea.

Când vorbim despre greutate în plus, nu este vorba despre felul în care arăți, ci despre modul în care te simțiți. Greutatea în exces nu este o problemă singură, dar crește presiunea asupra sistemului imunitar și cardiovascular, precum și articulațiilor și oaselor, care sunt deja slăbite de lipsa de calciului.

Probleme cu tenul.

Consumul de Coca-Cola în fiecare zi are același impact asupra pielii tale ca și fumatul. Consumul de băuturi acidulate are un efect inflamator asupra organismului din cauza nivelurilor ridicate de zahăr. Acesta deshidratează pielea, accentuând aspectul liniilor fine și ridurilor. Accelerează îmbătrânirea pielii și, de asemenea, accentuează eczemele, mâncărimile, pielea inflamată și acneea.

Probleme de inimă sau de sânge.

Un nivel crescut de colesterol crește șansele unui atac de cord. Dacă aveți doar 1 cană de Coca-Cola pe zi, poți începe deja să suferi de hipertensiune arterială. Iar femeile care consumă aceste cantități de Coca-Cola sunt mai predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2. Ești sigură că merită?

Riscurile de cancer.

Nu spune nimeni că o să faci cancer imediat ce consumi Coca-Cola. Totuși, din cauza prezenței moleculelor de benzen din această băutură și din cauza sticlelor de plastic, doctorii ne recomandă să consumăm o sticlă de Coca-Cola pe săptămână pentru a reduce riscurile cancerului.

Problemele cu rinichii.

Dacă tu crezi că băuturile Coca-Cola dietetice sunt mai sănătoase și mai sigure, te înșeli. Băuturile care au 0 zahăr conțin totuși îndulcitori artificiali care sunt dăunători pentru rinichi, mai ales dacă o bei zilnic.