Ce poţi să păţeşti dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu sâmburi

Majoritatea oamenilor mănâncă pepene roşu. E printre cele mai aromate şi răcoritoare fructe pe care le poţi mânca în perioada verii. Mai mult, are puţine calorii şi ne ajută să ne vitaminizăm în zilele caniculare.

03 aug. 2022, 17:08
Ce poţi să păţeşti dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu sâmburi

Atunci când mâncăm pepene, cei mai mulţi dintre noi îl curăţăm de seminţe. Sunt persoane care, totuşi, nu aruncă seminţele şi mănâncă fructul cu totul. Nutriţioniştii vin cu o veste bună, însă, şi spun că şi seminţele au numeroase beneficii pentru sănătate.

Sâmburii de la pepenele roşu conţin proteine, minerale, vitamine şi grăsimi sănătoase. De regulă, sunt de culoare neagră, albă sau maro. Au multă vitamina E, triptofan, acid glutamic, liyina tiamina, riboflavina, vitamina B6 și acid pantotenic.

Ce alte beneficii au sâmburii de la pepenele roşu

  1. Consumul de semințe de pepene verde ajută la menținerea masei musculare și reglează nivelul colesterolui din sânge;
  2. Semințele de pepene verde, datorită conținutul crescut de magneziu și zinc, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de infecții;
  3. Previn tulburările digestive, constipația, dar și balonarea;
  4. Semințele de pepene verde sunt, totodată, foarte sățioase, așa că te vor ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus;
  5. Semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginină, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială, triptofan, care ajută la reglarea secreţiei de melatonină, hormon care ajută la inducerea somnului, acid glutamic și lizina;

Sunt 30,6 grame de proteine în 150 de grame de seminţe uscate, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată. Seminţele de pepene roşu sunt recomandate pentru cantitatea de grăsimi sănătoase pe care le conţin. În 150 de grame de seminţe uscate sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, și omega 3 și omega 6.

Încă o veste bună e că seminţele de la pepenele roşu se pot găti. Înainte să le consumi, ar trebui să le pui la înmuiat într-un vas de apă cu sare. Lasă-le acolo timp de două ore, apoi lasă-le la uscat şi, în cele din urmă, bagă-le la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei de măsline, la 175 de grade Celsius. Vor fi gata în 40 de minute.

Apoi, toacă mărunt seminţele coapte şi le poţi adăuga în tot felul de salate, cu rocola sau bucăţi de pepene verde, busuioc, brânză feta, oţet balsamic.

Citeşte şi Rețetă incredibilă: Șnițel de pepene roșu! Da, se prăjește în ulei! Da, este desert! Da, este delicios! Imaginile te vor convinge să îl încerci

Citeşte şi Prăjitură cu pepene roşu. Desertul fabulos de care te vei îndrăgosti vara asta. Reţeta pas cu pas