Prăjitură cu pepene roşu. Desertul fabulos de care te vei îndrăgosti vara asta. Reţeta pas cu pas

Astăzi vă prezentăm o reţetă inedită de desert, cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Este vorba despre prăjitura cu pepene roşu. Se prepară destul de uşor şi este foarte gustoasă.

09 iul. 2022, 11:35
Prăjitură cu pepene roşu. Desertul fabulos de care te vei îndrăgosti vara asta. Reţeta pas cu pas

Prăjitură cu pepene roşu. Acest desert este ideal pentru zilele călduroase de vară. Vă prezentăm în rândurile de mai jos reţeta pas cu pas.

Prăjitură cu pepene roşu. Surprinde-i pe cei dragi cu un desert inedit

Citeşte şi Îngheţată de casă cu banane şi fructe de pădure. Reţeta Cristinei Şişcanu de desert pentru cei care ţin dietă

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 230 g miez pepene roșu, trei ouă, 440 g făină albă , 70 ml ulei vegetal , 320 g cremă de unt, colorant alimentar roșu, colorant alimentar verde şi opţional fulgi de ciocolată.

Mod de preparare

Înainte să ne apucăm de treabă, aprindem cuptorul şi în setăm la 180 de grade Celsius. Următorul pas este să ungem două forme de tort şi să le tapetăm cu hârtie de copt, apoi începem să preparăm prăjitura.

Cu ajutorul unui blender, mixăm miezul de pepene roşu până când obţinem un piure. Adăugăm ouăle, făina şi uleiul şi mai mixăm încă două minute, la viteză medie.

Aluatul obţinut se împarte în două şi se pun în tăvile pregătite anterior. Introducem la cuptor timp de 30 de minute, după care le lăsam să se răcească.

Între timp, amestecăm crema de unt cu colorantul alimentar roşu. Dacă vrei, poţi să amesteci jumătate din cantitatea de cremă de unt cu colorant verde, potrivit viva.ro.

După ce blaturile s-au răcit, urmează să asamblăm prăjitura. Se pune primul blat, apoi un strat de cremă, după care aşezăm şi al doilea blat. Deasupra turnăm şi restul de cremă şi presărăm fulgi de ciocolată.

Asta este tot, poftă bună”

Citeşte şi Îți lasă gura apă! Rețetă de salată de ardei copți, cel mai bun preparat de vară