Ce probleme de sănătate indică tenul tău

Chiar dacă în aparență starea ta de sănătate este bună, o simplă privire în oglindă poate să-ți semnaleze o serie de afecțiuni care se pot declanșa oricând din cauza stresului, a sedentarismului sau a unei diete nepotrivite.

RomaniaTV.net
17 nov. 2016, 10:09
Ce probleme de sănătate indică tenul tău

Ești afectat de stres de prea mult timp

Dacă ai fața puțin umflată sau dacă pare slăbită, este posibil să fi fost supus la stres o perioadă prea lungă de timp sau să fi renunțat să mai faci mișcare.

Sunt aspecte care afectează procesul prin care corpul produce colagen, ceea ce face tenul să-și piardă din frumusețe, tinerețe, fermitate.

Pielea uscată atrage atenția asupra carențelor nutriționale

Dieta săracă în vitamine și minerale responsabile de menținerea elasticității tenului afectează totodată și hidratarea acestuia. Cremele antiîmbătrânire devin inutile în lipsa fructelor, legumelor variate, consumate ca atare.

Citeşte şi  Cum să ai un ten minunat la orice vârstă

Acneea anunță tulburări hormonale

Dacă mănânci adesea alimente bogate în grăsimi sau zahăr este posibil să observi apariția unor coșuri. Printre alte cauze se pot numără și dezechilibrele hormonale.

Iritațiile arată lipsa de vitamina D

Tenul înroșit, iritat, deshidratat este un alt indiciu că dieta are nevoie de modificări. Consumul exagerat de băuturi cu cafeină, privarea de somn, lucrul ore în șir în fața calculatorului și lipsa luminii naturale sunt motivele pentru care începi să pierzi vitamina D, iar pielea este prima care are de suferit.

Paloarea feței semnalează anemia

Dacă ai pielea feței palidă sau chiar îngălbenită, n-ar fi rău să te adresezi medicului de familie și să faci anumite analize indicate de acesta pentru a verifica dacă nu ai carență de fier, riscând să suferi de anemie, și dacă nu suferi de o afecțiune a ficatului.

Include în dietă mai multe alimente care-și aduc un plus de fier în mod natural. Nu uita nici de vitamina C, care susține asimilarea fierului.

Află soluții rapide și eficiente pentru tenul obosit