Ce provoacă durere de cap în timpul nopţii

Durerea de cap din timpul nopții afectează calitatea somnului și capacitatea de a adormi înapoi, lucru care te seacă de energie a doua zi. Această durere este neplăcută, deoarece simți că te-a lovit cineva în cap. Dar ce o provoacă?

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 08:28
Ce provoacă durere de cap în timpul nopţii

Mai întâi de toate, este important să diferențiem durerile de cap din timpul nopții de durerile de cap obișnuite. Uneori, te duci la culcare cu o durere de cap care s-a declanșat deja și se agravează în timpul nopții. Cu toate acestea, a început puțin înainte de a merge la culcare. Aceasta nu este o durere de cap apărută în timpul nopții.

Durerile de cap apărute în timpul nopții sunt foarte comune și afectează un număr mare de oameni. Durerea de cap are multe cauze diferite. Cu toate acestea, dacă apare brusc în timpul nopții, întrerupând somnul, există alți factori implicați și care trebuie luați în considerare. În plus, dacă se întâmplă de mai multe ori, nopți la rând, este recomandat să mergi să discuți cu un medic. Durerea poate ascunde o boală.

Iată care sunt posibilele cauze ale durerii de cap din timpul nopții:

Hipnoza durerii de cap

Hipnoza durerii de cap nu este foarte cunoscută; ea poate să apară în timpul nopții (când ești trează) sau chiar în timpul somnului. În general, durere se simte în timpul stadiului REM al somnului. Este o durere ușoară, dar dureroasă, care de obicei durează de la 15 minute până la o oră sau două.

Cauzele încă sunt studiate de oamenii de știință, dar se știe că se întâmplă în timpul acestei etape de somn. Prin urmare, se crede că hipnoza durerii de cap poate fi legată de o scădere bruscă a melatoninei, un hormon care reglează somnul. Acest tip de durere apare la persoanele de peste 50 de ani.

Alimente care provoacă inflamații

Anumite alimente, atunci când sunt consumate în exces, cauzează modificări în organism. Adesea, alimentele bogate în glutamat monosodic (MSG) provoacă dureri de cap în miezul nopții dacă sunt consumate târziu în timpul zilei, la fel ca la cină.

Acest aditiv artificial nu este doar nesănătos, ci poate provoca dependență. el oferă o aromă intensă multor mâncăruri pe care le consumăm în fiecare zi, cum sunt sosurile, cremele, supa și multe feluri de mâncare pre-preparate. De asemenea, laptele și produsele lactate provoacă inflamație în corp și de multe ori provoacă durere de cap în timpul nopții. Așadar, acordă mai multă atenție alimentelor mâncate în fiecare zi.

Cefalee sinusală

Durerile de cap sinusale sunt asociate cu durerile de cap din timpul nopții. Această durere, după cum îi spune și numele, este cauzată de sinuzită – durerea în zona sinusurilor este foarte intensă -, iar sensibilitatea poate ajunge și la urechi și cap.

Durere de cap sau migrenă?