Ce reguli trebuie respectate în mijloacele de transport în comun pe perioada stării de alertă. Amenzi între 500 şi 2.500 de lei

Cu ocazia primei săptămâni după ridicarea stării de urgență este de așteptat ca Bucureștiul să se aglomereze. Multe persoane revin la seriviciu, cu mașinile proprii sau cu mijloacele de transport în comun, unde călătorii trebuie să respecte câteva reguli pentru a preveni răspândirea coronavirusului. 

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 08:10
Ce reguli trebuie respectate în mijloacele de transport în comun pe perioada stării de alertă. Amenzi între 500 şi 2.500 de lei

Începând de luni, în mijloacele de transport în comun de suprafață, cât și la metrou este obligatori masca.

La stațiile de metrou sunt polițiști și jandarmi care verifică dacă cei care intră în subteran poartă echipament, iar locurile unde este permisă asșezarea sunt marcate cu semne vizibile, de culoare verde.

Citește și: Nerespectarea restricţiilor de prevenire a răspândirii COVID-19 te poate costa până la 15.000 lei

 Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Deputații au aprobat miercuri legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă. Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici și terasele. Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.