Ce religie are, de fapt, Antonia. Regulile stricte pe care Alex Velea trebuie să le respecte în preajma partenerei lui

Foarte puțină lume știe ce religie are, de fapt, Antonia. Femeia cu care Alex Velea a ales să își trăiască viața nu este creștin ortodoxă. Iată ce reguli trebuie să respecte celebra cântăreață.

14 oct. 2023, 08:22
Ce religie are, de fapt, Antonia. Regulile stricte pe care Alex Velea trebuie să le respecte în preajma partenerei lui
Ce religie are, de fapt, Antonia. Regulile stricte pe care Alex Velea trebuie să le respecte în preajma partenerei lui

Nimeni nu ştia asta despre Antonia! Mai mulți artiști cunoscuți din România au decis, la un moment dat, să-și schimbe religia de la cea în care au fost botezați, fie ortodoxă, fie catolică, la o altă religie care li se potrivea mai bine. Antonia este un exemplu în acest sens, trecând la mormonism. Această credință, mai răspândită în Statele Unite ale Americii, este caracterizată de reguli extrem de stricte. Antonia a adoptat practici precum abstinența de la alcool și cafea, renunțarea la fumat.

Citește și: Antonia, nevoită să urce pe scenă și să cânte la doar câteva ore după ce a primit cea mai tristă veste. „Îmi băteau în dubă, urlau, dar nu aveam ce să fac”

Într-un interviu acordat postului de radio Kiss FM, Antonia a povestit că s-a mutat în Utah la vârsta de cinci ani, apoi în Las Vegas la vârsta de 12 ani, locuri unde a trăit până la 18 ani.

Cu toate acestea, Antonia ar putea să nu mai facă parte în prezent din comunitatea mormonă, deoarece Biserica a sancționat-o pentru că s-a căsătorit cu un bărbat catolic într-o biserică de același rit și și-a botezat copilul în religia catolică.

„E un mare păcat ce a făcut ea. Şi că a pozat goală şi că s-a măritat cu un bărbat catolic. Dacă s-a căsătorit cu un catolic, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă nu o mai recunoaşte. Dacă voia să rămână mormonă, trebuia să-şi aducă soţul să se boteze, să primească cele şase învăţături, discuţii, cum se spun la noi, şi, după un an, se puteau căsători. Noi nu recunoaştem familiile mixte. Şi copilul e botezat tot la catolici”, declara atunci preotul bisericii unde mergea, pentru Click!.

Într-un interviu publicat cu peste două decenii în urmă, Ion Țiriac a dezvăluit că nu urmează nici religia ortodoxă, nici pe cea catolică. Chiar dacă a devenit cel mai bogat român, cu o avere estimată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, Ion Țiriac este adept al credinței mormone.

„Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” sau ,,Biserica Mormonă” este un lăcaș creștin întemeiat de Joseph Smith în anul 1830. Aceasta are peste 15 milioane de adepți în toată lumea, iar sediul central se află în orașul Salt Lake, Utah, în Statele Unite. Ei sunt convinși că sunt singura biserică adevărată a lui Hristos.

Credincioșii cred că odată cu moartea apostolilor din vechime a avut loc o apostazie a Bisericii din vechime. Mormonii se consideră creștini, dar cu toate astea nu susțin că fac parte din tradițiile ortodoxe, catolice sau protestante. Ei cred în patru cărți scripturale care se numesc „lucrări canonice” ale Bisericii.

Mihai Bendeac face și el parte dintre vedetele care au renunțat la religia ortodoxă. Acum este scientolog, la fel ca celebrul Tom Cruise.

„Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie. Nu am o problemă cu a răspunde. Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care îl folosește …Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți?”, a mărturisit el în urmă cu ceva timp.

Citește și: Antonia și Alex Velea au dezvăluit cine le vor fi nași la nuntă: „Suntem prieteni de-o viață”

Trecutul controversat al lui Ion Țiriac. Ce religie are, de fapt, afaceristul

În urmă cu mai bine de două decenii, miliardarul a declarat că face parte din „Biserica lui Isus Hristos și a Sfinților din Zilele din Urmă”, adică a mormonilor.

De-a lungul timpului, prin biserica mormonilor „au trecut miliardarii lumii, inclusiv Ion Ţiriac, cel mai bogat român”. Informația a fost confirmată chiar de omul de afaceri în timpul unui interviu acordat lui Marius Tucă, în 2008.

Această biserică are o avere fabuloasă. Nu numai oamenii de afaceri fac parte din această religie, ci și renumiți politicieni. De-a lungul timpului, spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidaţii la preşedinţia SUA Mitt Romney şi Jon Huntsman Jr.

Printre adepții acestei religii se numără și alţi directori executivi, precum sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, şi Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup.

Această biserică are niște reguli clare. Mormonii donează a zecea parte din venitul lor către biserică, potrivit perceptelor vechi-testamentare. „Din această sursă, biserica adună, în fiecare an, peste 5 miliarde de dolari”, se arată în diverse reportaje din mediul online.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este o Biserică creștină restauraționistă întemeiată de Joseph Smith în anul 1830. Are peste 17 milioane de adepți în toată lumea, iar sediul central se află în orașul Salt Lake, Utah, în Statele Unite.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă afirmă că este singura Biserică adevărată a lui Isus Hristos de pe pământ.

Cine sunt, de fapt, mormonii?

Mormonii se consideră creștini, dar nu se văd ca făcând parte din tradițiile ortodoxe, catolice sau protestante. Cu toate că Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă susține că învățăturile celorlalte biserici sunt imperfecte și că acestea nu au autoritate divină, mormonii cred că orice persoană poate fi salvată prin supunere față de legile și rânduielile Evangheliei lui Isus Hristos. De asemenea, mormonii cred că persoanele decedate care nu au avut ocazia să accepte Evanghelia lui Isus Hristos în această viață pot fi salvate prin aceleași mijloace.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă crede în patru cărți scripturale; Biblia, Cartea lui mormon (considerată a fi o mărturie suplimentară sau „un alt testament al lui Isus Hristos – descrie istoria religioasă a unei familii care a plecat din Ierusalim în jurul anului 600 î.H. și a ajuns pe continentul american; Principalul editor al plăcilor s-a numit Mormon și acesta este motivul pentru care cartea îi poartă numele.

În secolul al XIX-lea, mulți mormoni practicau „căsătoria multiplă” (poligamia). Biserica a avut parte de persecuție gravă din cauza poligamiei, dar mormonii au perseverat deoarece credeau că se supuneau unei porunci a lui Dumnezeu. Biserica a interzis căsătoria multiplă în anul 1890; astăzi, oricare membru al Bisericii care practică poligamia este excomunicat.

Controversa privind religia lui Ion Țiriac: când a aderat la mormoni?

Controversa cu privire la trecutul lui Ion Țiriac se referă la modul în care afaceristul a devenit mormon, în condițiile în care în România, peste 90% dintre cetățeni sunt creștin-ortodocși, iar restul, aproape toți minoritarii sunt catolici.

Cea mai plauzibilă ipoteză se referă la experiențele lui Ion Țiriac în afara țării, în special escapadele sale în SUA, din vremea în care este sportiv, lăsat să plece de regimul Nicolae Ceaușescu, pentru a participa la competiții.