Răspunsul primit de Nicolae Ceaușescu atunci când l-a întrebat pe Arsenie Boca cât mai are de trăit. Fostul dictator nu l-a crezut și nu și-a mai dorit să-l vadă vreodată pe „Sfântul Ardealului”

Arsenie Boca i-a prezis moartea dictatorului Nicolae Ceaușescu, însă, fostul președinte nu l-a crezut și nu și-a mai dorit să-l vadă pe părinte.

29 iul. 2023, 09:42
Răspunsul primit de Nicolae Ceaușescu atunci când l-a întrebat pe Arsenie Boca cât mai are de trăit. Fostul dictator nu l-a crezut și nu și-a mai dorit să-l vadă vreodată pe „Sfântul Ardealului”
Arsenie Boca i-a prevestit moartea lui Nicolae Ceaușescu

Părintele Arsenie Boca, cunoscut și drept „Sfântul Ardealului”, a făcut multe minunu și a prezis viitorul mai multor persoane care-i urmau calea. Chiar dacă i-a ordonat întemnițarea, Nicolae Ceaușescu a vrut și el la un moment dat să afle cât mai are de trăit.

Astfel, fostul dictator l-a chemat pe părinte la el și l-a întrebat cât mai are de trăit. Răspunsul lui Arsenie Boca l-a enervat pe acesta și nu și-a mai dorit să-l vadă vreodată de atunci.

Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe Dăian, spunea într-un interviu acordat în 2014, că unchiul ei i-a dezvăluit lui Nicolae Ceaușescu că el, dar și soția lui, Elena Ceaușescu, vor fi uciși într-o zi de mare sărbătoare. Și așa a fost, în ziua de 25 decembrie 1989, fostul șef de stat și soția sa au fost împușcați de propriul popor.

Citește și: Locul misterios din România despre care Nicolae Ceauşescu nu voia să se afle. Adăposteşte „Izvorul Nemuririi”, din care se spune că ar fi băut Zamolxe

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă”, spunea Zoe Dăian, potrivit agerpres.ro.

Arsenue Boca și-ar fi prezis și propria moarte, dar și Revoluția din 1989, care a dus la prăbușirea comunismului.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părintele a fost o verişoară şi el i-a spus: Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”, se arată în cartea „Alte mărturisiri despre Părintele Arsenie Boca”.

Citește și: Profețiile părintelui Arsenie Boca despre viitorul României. Venirea americanilor și căderea comunismului

Marele părinte ar fi reușut să ajungă la înmormântarea mamei sale, chiar dacă era închis. Cei de la penitenciar l-ar fi văzut conducându-și mama pe ultimul drum.

„A fost. L-am întrebat dacă a fost, cum a ajuns, iar el a confirmat că a fost. A spus: ‘Am fost. Cu ajutorul lui Dumnezeu!’. Conducerea penitenciarului unde era reţinut a dat telefon la Poliţia din Hălmagiu care a confirmat că l-au văzut la înmormântarea mamei, iar când unul dintre poliţişti a vrut să stea de vorbă cu el, s-a făcut nevăzut”, a mai spus Zoe.

Duhovnicul a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia. Este considerat cel mai mare duhovnic al secolului xx, numele lui având o însemnătate aparte și în zilele noastre. Zilnic, la mormântul său, zeci de credincioși merg pentru a se ruga.